Programok Santorinin,  Tanácsok, ötletek

Naplemente Santorinin – Honnan nézzük?

A naplemente az egyik kihagyhatatlan program Santorinin.
A világhírű naplementét 😍 Santorinin mindneki látni akarja legalább életében egyszer.

Honnan érdemes nézni a naplementét Santorinin?

A leghíresebb: Oiából

Próbálkozhatsz ezzel is és ha nem a csúcsszezon kellős közepén jársz Santorinin, akkor jó választás tud lenni.
Ha mégis a nyár kellős közepén mennél, akkor készülj fel arra, hogy rengetegen lesznek.

A legromantikusabb látványt Oiában a szélmalom környékén találod majd, de igyekezz időben érkezni, hogy legyen helyed. (Naplementés videóért katt ide.)

Mindig jó ötlet beülni egy étterembe, ami a naplementére néz, de ehhez időben oda kell érned, ha jobban szeretnéd egy hajóról nézni a naplementét, akkor ezt is nézd meg.

Naplemente Firából, Forostefaniból, Imerovigliből?

Firában:
Ez is remek ötlet és Firában nem lesznek olyan sokan. Itt is érvényes az, hogy ha teheted, ülj be egy olyan étterembe, ami a napnyugta felé néz, így örök élményt szerzel magadnak.
Ilyen a Classico, a Fanari, a Zafora, és még sorolhatnám, de nézd meg éppen hl fog lemenni a nap. (Télen egészen Firával szemben, nyáron pedig már Ios sziget felé.)

Imerovigli és Firostefani is egy híres naplementenézős hely Santorinin, itt a kék kupolás templom fölé próbálj meg eljutni. (Itt egy link a térképhez. Ez a mellette lévő szállodát mutatja, de neked nem ez a célpontod, hanem a parkoló másik oldala. Innen is nagyon szép a naplemente és itt kevesebben lesznek.)
Ha ott szeretnél beülni valahova, akkor számtalan jó helyet fogsz látni. Az én személyes kedvencem a Vanilla.

A kaldera peremén futó hosszú sétány szinte bármelyik méteréről szuper lesz nézni a naplementét.

Pirgoszból nézni a naplementét?

Remek választás ez is. Valószínűleg Pirgoszból, a másik kék kupolás faluból nézik a legkevesebben a naplementét és az mégis ugyanolyan szép, mintha Oiából néznéd.

Pirgosz egy várfallal körbevett település Santorini egyik magasabban fekvő részén, ahova szintén érdemes ellátogatnod a hangulata, a fehér házak és a kék kupolás templomai miatt.

naplemente

Pro tipp

📌 Tipp

Fizess be egy vacsorás, naplementés hajózásra. Erre több lehetőség is adódik:

Ez az olcsóbbik túra, ez pedig a drágábbik de ez egy 10 órás kaland Santorinin és sok minden benne van.

A világítótoronytól?

Remek ötlet ez is, mert innen is szuper a kilátás, látni az egész szigetet 🙂
Hátránya, hogy visszafelé már nehezebb a terep és ide csak autóval tudsz eljutni.

Közlekedés a naplemente után

Ha nyáron, a csúcsszezonban mész Santorinire, ne felejtsd el, hogy a naplemente után hirtelen egyszerre megindul mindenki a szállása felé.
Ha ügyes vagy, akkor eleve olyan szállást választasz, ahonnan látni a naplementét vagy azon a településen van a szállásod, ahol látni szeretnéd. (Oia szállások itt, Firostefani szállások itt.)
Ha nem, és közlekedned kell (midnegy, hogy autóval vagy busszal) számíts arra, hogy dugó lesz vagy legalább lassabban lehet haladni.

Ha busszal mész, akkor vagy akkor indulj el, amikor még a tömeg nem rohamozza meg a buszt, vagy várd meg, míg a többség felpréseli magát a buszra.
A helyi közlekedési vállalat igyekszik az elvársoknak megfelelni, de képtelen megfelelő mennyiségű buszt a szigetre varázsolni, másrészt Santorini úthálózata és az utak szélessége egyszerűen nem bír el ennyi járművet.