babakocsival Santorinin
FAQ, válaszok a kérdéseitekre,  Hasznos

Babakocsival Santorinin

Levelet kaptam, és szuper kérdések voltak benne. Köszönet értük! Az én gyerekem már nagy, így nem jutott volna eszembe arról írni, milyen lehet babakocsival Santorinin közlekedni, de most összeszedem a gondolataimat.
Ha te is kérdezni szeretnél az i[email protected] címre írj, igyekszem mielőbb válaszolni.

Mik a tapasztalatok?

A tapasztalatok megoszlanak. Valaki azt mondja, hogy semmi nehézsége nem származott abból, hogy babakocsival járta be a szigetet, mások meg azt mondják, hogy nehéz volt a közlekedés és ettől rémálom volt ez a nyaralás.

Szóval nem tudom, de nem lenne korrekt ha azt a képet festeném le, hogy Santorinin minden csodás, olyan jól lehet itt babakocsival közlekedni, mint egy budapesti plázában, mert a valóság messze áll ettől a rózsaszín képtől, de azt sem mondom, hogy babakocsival képtelenség bejárni a szigetet mert az sem lenne igaz. Inkább elmesélem, mi a helyzet és képekkel illusztrálom.

babakocsival Santorinin

Milyenek az utcák Firában, Oiában?

Sem Oia, sem Fira nem túl babakocsibarát mert a fő sétaútvonalról letérve rögtön ott a sok lépcső, de még a Fira – Firostefani – Imerovigli (amúgy csodás kilátású) sétány is tele van lépcsővel mert Fira alacsonyabban van, mint a Firostefani és Imerovigli. Ez az út sem sima betonos, aszfaltos vagy díszköves, hanem egyenetlen lávakőből van kirakva, és még a sima gyalogosnak is oda kell figyelni mert könnyű elesni, a babakocsit meg rázzák ezek a kövek. 

Fotókkal illusztrálva

Ez Firában a templom előtti tér. (Azért nincsenek rajta emberek mert épp a pandémia valahányadik hullámában készült a kép.) De a talaj a lényeg. Mivel a szigeten nagy mennyiségben található ilyen fekete kő, a leggyakrabban ezzel szokták burkolni a járdákat.

Ezt nem tudom, hol fotóztam de szerintem a régészeti múzeum előtt a buszmegálló környékén. Itt az a lényeg, hogy látszik rajta, hogy kicsit szedett-vedett, magán viseli az évtizedek nyomát. A bal oldalon lévő márványos rész már a „talicskás” futároknak és babakocsisoknak lett készítve pár éve.

Ez egy régi kép és jól illusztrálja Oia (?) kalderás részét, ahol a szuper kilátású szállodák vannak. Meg persze, hogy a nénike küzd a lépcsőkkel.

Fira egyik utcája

Ez egy reggeli kép Firából, de legalább látszik a vegyes kövezet.

Itt nem mennék le babakocsival azt hiszem.

Itt egy turista baktat lefelé a lépcsőkön a régi kikötőbe. (Ha óceánjáróval érkezel a szigetre, akkor valószínűleg itt (előtte) fogsz kikötni, de nem kell gyalog megmásznod a rengeteg lépcsőt mert van felvonó is.

babakocsival Firostefani

A fenti képen a Fira és Firostefani között húzódó szuper kilátásos sétány látható. Középen van egy betonozott sáv mert pár éve arra vezettek valamilyen kábelt.

babakocsival Santorinin

Ez is egy jó régi kép de legalább látszik rajta, hogy Oia egyik igen frekventált részén milyen szépen meg van csinálva az utca. Itt például simán lehet közlekedni babakocsival is.

Babakocsival Santorinin – további képek