FAQ, válaszok a kérdéseitekre

Mi van Santorinin? 2021 szeptember eleje

Kimaradt pár nap, nem frissítettem a számokat sem mert… végre nyaralni voltunk, nem „hosszabb ideig bárhol máshol tartózkodtunk” így olyan dolog történt, ami az elmúlt néhány hónapban nem: elő sem vettem a laptopomat és egyik weboldalamat sem piszkáltam 🙂 Semmittevéssel telt az előző két hét 🤩 Szóval, mi van 2021 szeptember elején Santorinin?

Facebook…

Nem vagyok aktív a Facebookon, az ehhez az oldalhoz tartozó posztokat is időzítem, néha hetekkel -hosszabb utazás esetén hónapokkal- előre. Ha kérdezni szeretnél, írj az [email protected] címre, igyekszem mielőbb válaszolni.

2021 szeptember, Santorini, Pirgosz szépséges városkája

Sok turista van most Santorinin?

Meglepően sok. Két hónappal ezelőtt még csak kevesen lézengtek, de azóta -hiába van szeptember- sokkal többen lettek.

Mi van a maszkviseléssel Szantorinin?

Ritka, mint a fehér holló a maszkot viselő ember. Az eladókon általában van, de a turistákon nincs. Pedig kellene hordani, elvileg 300 euró a bünti, de az ország a turistákból él, így békén hagynak mindenkit.

Mennyibe kerül az autóbérlés Szantorinin?

Firában beestünk az első autóbérlős helyre és elvittük azt az autót, amit kínált. Nem alkudoztuk, nem néztük meg, hogy a szomszéd adja-e pár euróval olcsóbban. Az viszont tény, hogy az autó új volt, a szezon elején szerezték be.
Augusztus 30-án 50 euróért adták, plusz biztosítás.
A nagy nemzetközi láncokkal ellentétben nem kértek több ezer eurót letétbe, és azt is fontos kiemelni, hogy ahogy megyünk ki a szezonból, egyre olcsóbbak lesznek az autók. Valószínűleg már most is olcsóbbak.

Autóbérlés télen?

Megkérdeztük az emberünket arról, hogy télre mit tervez és azt válaszolta, hogy természetesen nyitva lesz (hiszem, ha látom…) és az árak a nyári áraknál sokkal barátságosabbak lesznek. Majd meglátjuk. 🙂

Meleg van Szantorinin?

Santorinin 2021-ben két fokkal volt melegebb átlagban, mint különben szokott. Ez rengeteg!

Fertőzöttek száma Szantorinin?

Mintha kezdene kevesebb fertőzött lenni. Ebben a posztban foglalom össze a napi új fertőzöttek számát.

Mennyire drága most Szantorini?

Áremelkedést nem láttam a júniusihoz képest az éttermekben, a szállások ára viszont megháromszorozódott ez alatt a két hónap alatt.

Egy vacsoráért fejenként legalább 15- 20 eurót fogsz fizetni, az utcai gírosz 3-4 euróba kerül, attól függ, milyen húsból kéred.

Nyilván a szállások árai mennek majd lefelé ahogy fogynak a turisták (csökken a kereslet) míg télen a nyári árak töredékéért lehet majd megszállni Santorinin.

Nyomtatni hol lehet Szantorinin?

Ha nyomtatni kell a beszállókártyádat és Kamariban vagy, a papírbolt-könyvesbolt-trafik-játékbolt kombóban lehet nyomtatni. Ezt keresd a Googleben: Prospect Books And More Santorini.
Ha Firában vagy, a főtéren, ahol a szamárszobor és a postaláda található, van egy szintén mindenes bolt, ott is lehet nyomtatni. Ezt a linket nyisd meg, és látni fogod.
Mindkét helyen oldalanként 1 euró a nyomtatás.

Ez van 2021 szeptember elején Santorinin.
A következő posztokban Perissáról fogok írni mert kiderült, hogy erről a településről még nem írtam semmit. Szóval pótolni fogom. 🙂

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük