Perissa
Perissa

Perissa Szantorinin

Perissa egy népszerű település Santorini sziget délkeleti partján, Görögországban, ami híres a strandjáról és kristálytiszta vízéről.

Perissa strandja az egyik legismertebb és legnagyobb strand Santorinin. A tengerpart itt is fekete köves és kavicsos, amely a sziget vulkáni eredetére utal.
Érdemes tengerjáró cipőt is vinni a nyaralásra mert a napon átforrósodott köveken nem kellemes a sétálás.

Legnépszerűbb írások

  1. Santorini látnivalói
  2. Szervezett kirándulások
  3. A legszebb medencék Szantorinin
  4. Mit vigyél magaddal Szantorinire?
  5. 3 nap Szantorinin, részletes útiterv.
Perissa

Tengerparti bárok


A part mentén számos bár, taverna és étterem található, ahol a látogatók kényelmesen pihenhetnek és élvezhetik a tengerparti hangulatot. A strand kínál számos vízi sportolási lehetőséget is, például búvárkodást, szörfözést és jetski-zést.

Perissa egy kicsit nyugisabb település a nagy hegy másik oldalán lévő Kamarinál.

Szélmalmok Perissa felé

Szállások Perissa tengerpartján – mire figyeljetek?

Perissa települése számos szállodával és üdülőhellyel rendelkezik, arra viszont vigyázzatok, hogy amit foglaltok, ne legyen borzasztóan messze a tengerparttól mert ha 30 percet kell sétálnod a partra a tűző napon, nem biztos, hogy boldog leszel. Érdemes a foglalásnál beállítani, hogy tengerparti legyen. Booking.
Másrészt Perissa Santorini egyik legolcsóbb szállásokat kínáló települése, ami az évek folyamán összeépült a szomszédos Perivolos tengerparttal.
Az elmúlt néhány évben ezekről a szállásokról meséltetek nekem jókat: Roula, Veggera, Kouros. Érdekesség, hogy a Veggera már csak 8.0-t kapott a Bookingon.

Perissa mellett található a hatalmas Mesa Vouno és „Prophitis Ilias” hegy, utóbbit meg lehet látogatni akár quaddal vagy autóval is, a Mesa Vouno hegyre Perissából csak gyalog lehet felmenni, Kamariból viszont akár autóval is.
A hegyek tetejéről lenyűgöző kilátás nyílik Perissára, a tengerre és a környező vidékre.

Perissa ideális kiindulópont a sziget más látnivalóinak felfedezésére. A közeli Thira (Fira) város könnyen elérhető a helyi tömegközlekedési eszközökkel is.

Fira Santorini fővárosa, ahol számos múzeum, üzlet és étterem várja a látogatókat.
A sziget más részei, például Oia vagy Kamari is könnyen elérhetőek Perissából, de ne felejtsétek el, hogy a busz csillagpontos hálózatban közlekedik, vagyis Firában át kell szállni, bárhova is mentek.

Mindazonáltal Prissa egy kellemes település, amely a turisták számára változatos lehetőségeket kínál a strandolásra, kikapcsolódásra és a sziget szépségeinek felfedezésére.

Tipp

Perissa és Kamari között nyáron rendszeresen közlekedik a kishajó, általában reggel 10 és délután 5 között 30 percenként.
Arra készüljetek, hogy mivel rendes móló nincs Kamariban, így a körülbelül térdig érő tengerben kell ki és bemászni a hajóba. A menetidő körülbelül 15 perc.

Kinek ideális hely Perissa?

Aki szereti a nagyobb nyugalmat és a több teret, illetve kevesebbet szeretne fizetni szállásért.

Lehet itt élelmiszert vásárolni?

Lehet, több (viszonylag) nagy bolt is van Perissában.

Ha olcsón szeretnétek bevásárolni, akkor a Sklavenitis-be (ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ) érdemes menni, a szigeten a legnagyobb boltokat ők üzemeltetik, több helyen is vannak és általában este 9-ig nyitva. Perissához a legközelebbi Sklavenitis Emporio-ban van, de ha kocsival vagytok, akkor menet közben be is ugorhattok. Az áraikat itt tudod megnézni.

Kisvonattal Vlychada fehér szikláihoz

Perissából körülbelül egy óra alatt eljuthattok kisvonattal a közeli Vlychada fehér szikláihoz.
A kisvonat 10 és 3 között, illetve 5 és 7 között jár.
A jegy ára 8 euró, bővebb infó itt található.

Egy hozzászólás

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük