mesa Vouno
Perissa,  Szantorini legmagasabb pontján

Mesa Vouno – A Nagy Hegy Santorinin

A Mesa Vouno a Santorini szigetén található 369 méter magas vulkáni eredetű hegy, amely az Ősi Thera régészeti területnek is otthont ad. Ez a hegy magasodik legmagasabb hegy a sziget déli részén, az Ősi Thera romvárosa ezen található.

Mesa Vouno
A Mesa Vouno hegy Emporio mellől nézve

Legnépszerűbb olvasnivalók az oldalon:

  1. Santorini látnivalói
  2. Szervezett kirándulások
  3. A legszebb medencék Szantorinin
  4. Mit vigyél magaddal Szantorinire?
  5. 3 nap Szantorinin, részletes útiterv.

A Mesa Vouno környéke fontos szerepet játszott Santorini történelmében és kulturális fejlődésében. A hegy területén végzett régészeti ásatások során felfedezték az Ősi Thera városát, amely a klasszikus görög korban létezett. Az ásatások során számos épületet, templomot, közteret és közösségi helyet tártak fel, amelyek betekintést nyújtanak az ókori görög életbe.

A Mesa Vouno hegy lábánál található a modern település, Kamari, amely az egyik legnépszerűbb üdülőhely Santorinin. Kamari híres a fekete kavicsos strandjáról és a tengerparti kávézókról, éttermekről és üzletekről.

A Mesa Vouno meredek oldalai lenyűgöző látványt nyújtanak a tengerpartról is.

A hegy maga vulkáni eredetű és része a Szantorini szigetcsoportnak, amelyet egy hatalmas vulkánkitörés alakított ki a történelem során. Ennek a vulkánkitörésnek köszönhetően Santorini különleges földrajzi jellemzőkkel rendelkezik, mint például a világ legnagyobb kalderája, amely egy összeomlott vulkáni kráter.

A Mesa Vouno hegy és az Ősi Thera romvárosa jelentős turisztikai célpont Santorinin. A látogatók élvezhetik a sétát a hegy tetején, ahol gyönyörű kilátás nyílik a környező tájra, és általában fúj a szél.
Felfedezhetik az Ősi Thera régészeti lelőhelyét, ahol megismerhetik az ókori görög élet és építészet részleteit.

Összességében a Mesa Vouno hegy és az Ősi Thera régészeti területe együttesen kulturális és természeti értékeket kínál Santorini szigetén, és izgalmas lehetőséget nyújtanak az utazóknak a történelem és a vulkáni táj felfedezésére.

Mesa Vouno  hegy Kamari tengerpartjáról nézve
A Mesa Vouno hegy Kamari tengerpartjáról nézve

Hogyan lehet a Mesa Vouno hegyre feljutni?

  1. A legegyszerűbb autóval.
  2. Tömegközlekedéssel nem lehet, a hegy tetején az ásatásokon kívül nincs semmi, így igazi oka sincs a helyi busztársaságnak hogy ide felmenjen.
  3. Fizess be egy olyan kirándulásra, ami érinti ezt a helyet is.