Olcsón Santorinin
Egyéb,  Hasznos,  Szállások,  Tanácsok, ötletek

Egy hét Santorinin mire elég?

Kérdést kaptunk: „… Szerinted elég egy hét Santorinin? Rég kinéztem magunknak a szigetet és talán idén sikerül végre eljutni oda. Láttam, hogy lesz közvetlen járat is, de nem tudom hol érdemes szállást foglalni, a sziget melyik városában. Biztosan fogunk majd autót is bérelni de olyan nehéz szervezni mert még soha nem csináltam ilyet. Segítenél?…
Ha kérdésed van, írj az info kukac santorini-utazas.hu címre.
A válasz bővített másolatát olvashatjátok itt:

Szantorinin lakunk

Elég egy hét Santorinin?

Szia!
Szerintem egy hét is nagyon szuper Santorinin mert simán be lehet járni az egész szigetet, főleg ha még autót is béreltek.
Amit mindenképp látni fogtok mert lényegében kikerülhetetlen az a főváros, Fira. A másik fontos település a sziget csücskében lévő Oia. Utóbbi a naplementéjéről híres, de Pirgosz is szuper hely.

Ha jó tengerpartot kerestek és béreltek autót, akkor a népszerű Kamarin és Perisszán kívül más partokat is fel tudtok keresni és érdemes is mert minden part más a szigeten.
Vannak kövesebb és aprókavicsos partok és majdnem homokosak is, viszont a tengerpartok többsége fekete vagy szürke, de van fehér és vörös part is. Utóbbiak nehezebben megközelíthetőek.

A partok többsége hirtelen mélyülő de ha gyerekkel mentek akkor Monolithosnál találtok gyerekbarátabb tengerpartot.

Pároknak: az Almyra Beach elég kihalt és autóval is nehezen megközelíthető (pár éve voltunk ott utoljára, lehet hogy azóta változott a helyzet) viszont ha magányosabb partot kerestek, akkor ez lesz az.


Ha érdekes tengerpartot kerestek, akkor a kaldera oldalában szerintem több viszonylag ismeretlenebb partszakasz is van, ahonnan ráadásul érdekes szögből láthatjátok a szigetet (Caldera Beach és Thermes Beach) viszont ezek szerintem piszkosabbak, mint a másik oldal partjai mert ide sodorja az áramlat a szemetet, ráadásul nehezebben is megközelíthetőek.

Ha Oiában jártok, érdemes lemenni Ammoudi kikötőbe is egy kellemes ebédért, de ha már lesznek vulkántúrák, akkor arra is érdemes befizetni.
Utóbbira érdemes egy egész napot hagyni és a hosszabbik körre befizetni, ami magában foglalja Thirassia (ez a szemben lévő sziget) meglátogatását is.
Ha sportosak vagytok, akkor a Fira – Oia túra is nagyon emlékezetes de erre is lehet egy egész napot szánni mert hiába csak pár kilométer az út ha közben méterenként megáll az ember nézelődni meg fotózni (meg lihegni).

Tehát a vulkántúrás napra és a túrára kell egy-egy nap.

2021-ben a Wizzair közvetlen járata reggel 6:30-kor indul Budapestről és helyi idő szerint 9:45-kor ér Szantorinire, tehát itt lényegében megmarad a teljes napotok.
Visszafelé viszont 10:25-kor indul ezért aznap már nem nagyon tudtok nézelődni, de így is marad 7 napotok arra, hogy a szigetet bejárjátok.

Ha autót béreltek, akkor érdemes elmenni a világítótoronyhoz is, megnézni a nagyobb településeket, legalább egyszer elsétálni Firából Imerovigliig és vissza.

Ha múzeumba szeretnétek menni, erre is marad elég időtök.
Nagyon érdekes megnézni az Akrotiri ásatásokat és felmenni a Mesa Vouno hegy tetejére. 😉

Szállások – ötletek

Én azt gondolnám végig, hogy körülbelül mi lesz a program mert ha mentek az Oia- Fira túrára, akkor érdemesebb Oiában szállást foglalni legalább egy éjszakára és akkor a naplementét is meg tudjátok onnan nézni.

(Oiában a legfrissebb tapasztalatunk elég negatív volt, viszont volt egy másik foglalásunk is az októberi-novemberi Santorini látogatásunk utolsó napjaira amit a lezárások miatt nem tudtunk kihasználni. Ekkor Ammoudiban laktunk volna egy jakuzzis apartmanban. A Pasithei Suites tulaja nagyon korrekt és kedves volt, és azóta is piszkálja a fantáziám az a hely. Talán majd idén.)

Ha jó kilátásos szállást kerestek, akkor érdemesebb FiraFirostefani – Imerovigli településeken keresgélni.

Ha tengerpartra is mennétek, akkor Kamariban vagy Perissában érdemesebb megszállni, de mostanában Monolithos is egyre jobb szállásokat kínál.

Hány helyen lakjatok?

Én egész biztosan nem egy helyen laknék a nyaralásom alatt mert túl sokáig voltunk bezárva és ha már egyszer eljut az ember erre a csodás szigetre, akkor érdemes a lehetőségekhez mérten tengerparton és egy jobb kilátásos helyen is lakni vagy kipróbálni egy barlanglakást is.

Többször körbejártam már a szállásos témát.
Írtam a világ 7- legjobb szállodájáról, és arról is, hogy melyek a legszebb medencés szállodák Santorinin és hamarosan több élménybeszámoló is megjelenik majd az oldalon, olvassátok el azokat is, hátha találtok valami jó ötletet. 😉

Szóval egy hét Santorinin szuper lesz!

Jó utat!


Kérdésed van? Írj az info kukac santorini-utazas.hu címre. Igyekszünk mielőbb válaszolni.

Egy hozzászólás

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük