Szállások

A naplementés szállások titkai Santorinin

Santorini, Oia (ejtsd: Ía), naplemente, kék kupolák, romantika? Tudják a szállást kínálók is, mit keresnek az emberek Santorinin és most, hogy nézegetem a szállásokat az idei (2021) utazáshoz, feltűnt, hogy előszeretettel fotózzák a napkeltét napnyugtaként, ami akárhogy is nézzük, átverés. Tehát mik a naplementés szállások titkai?

Miről van szó?

Arról, hogy rengetegen keresnek olyan szállást, főleg Oiában, ahonnan láthatják a naplementét, hogy ne kelljen a tömeggel együtt nézni a nap legszínpompásabb eseményét. Meg persze a saját erkélyünkről sokkal szebb lesz ugyanaz a naplemente, ugye? 🙂

Honnan látod a naplementét?

Ha maradunk Oia plédájánál, akkor a városka (értsd: falu) kaldera felőli oldaláról, vagy a sziget végéből, de semmiképpen sem az Anafi felé néző oldalról.
Lefordítva magyarra és érthetőre: a szakadékos oldalról fogod jól látni a naplementét.
Kamariból például tuti nem látod a napnyugtát, hiába úgy állítják be a képet, mintha…

A támpont!

Ha alaposan megnézed a szálloda fotóit, és a környéken fehér házakat látsz ÉS a vulkán, vagy Thirassia sziget részeit, akkor jó helyen vagy.
Ha csak a távolban valahogy felsejlik a „naplemente,” akkor lehet, hogy azok bizony valójában tényleg a felkelő nap első sugarai.
Beteszek ide néhány képet, hogy lásd, miről beszélek. Tehát erről az oldalról látod a napnyugtát:

Tengerre néző szoba?

Igen, ezt is be lehet pipálni a Bookingon, de egy szigeten vagyunk, így a napkelte is a tenger felé van meg a napnyugta is, tehát nem vagy kisegítve ezzel. Persze lehet, hogy mindegy melyiket látod.
Szerintem reggel jó a napkeltét végignézni, de valószínűleg csak én vagyok ilyen ufó hogy képes vagyok hajnalban felkelni.
A napnyugta megcsodálására meg akár minden napra kereshetsz magadnak más színhelyet. Utóbbi szerintem egy megszívlelendő tanács. 😉

A fenti videót tavaly készítettem az erkélyemről és egy csodás napkeltét ábrázol. (Firostefani, Alonia)

Például…

Saját példát hozok nektek. Idén is jó lenne legalább egy hónapot eltölteni a szigeten majd valamikor ősszel (bár igen sűrűnek ígérkezik a program idénre, de majd meglátjuk…)
Ezeket a kritériumokat választottam ki:

Meg persze azt, hogy legyen Wifi, és legalább 8-as legyen az értékeltsége és hogy Oiában legyen.

Szép a fenti ajánlat, ugye? Van tengeri kilátása, de valahogy mégsem az, amit keresünk. 😀
Ettől függetlenül, ha egy elszigeteltebb helyen szeretnék lakni (lásd a képek között) akkor ez tuti választás lenne, de tényleg nem felel meg a kritériumoknak.

Van megoldás?

Nincs. Résen kell lenni. Ennyi. Meg kell nézni a térképen, hol van az adott szállás, esélye van-e a napnyugtás kilátásra és még akkor sem lehetünk biztonságban.
Az viszont tény, hogy bárhol is fogunk lakni, jó lesz. Függetlenül attól, hogy a napkeltét napnyugtaként adják el.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük