A vártnál 10%-kal több hajo
Hajózás,  Hírek

A vártnál 10%-kal több hajó érkezett

A tavalyi előrejelzéshez képest idén (2019-ben) 10%-kal több óceánjáró hajó érkezett Görögországba, írta a NeaSantorinis.gr.

Az előrejelzések csak 7%-os emelkedést mutattak, ezzel szemben végül 10%-os lett a növekedés, így összesen 122 hajóval több érkezett a görög kikötőkbe.

A közeli és hasonlóan szép Mykonos szigetére plusz 69 hajó, a szintén nagyon népszerű Korfura 17 hajóval, és Rodoszra 25 hajóval több érkezett.
Ez összesen 281.000 utast jelent.

Ha csak a szépséges Santorini kikötéseit nézzük, akkor -szédületes!- 584 hajó érkezett idén, ami 810.000 hajós utast jelent.

Ez jó is és rossz is.

Miért?

Mindenekelőtt a gazdaságnak jó hír ez, hiszen ez a 10% -os emelkedés (az összes görög kikötőre vonatkozóan) 281.000 hajóval érkező utast jelent.

Jó hír Santorini lakosainak, akik többségében abból élnek, hogy a szigetre érkező turistákat kiszolgálják.

Rossz hír viszont Santorini szigetének mivel elég hiányos az infrastruktúra, gondoljunk arra, hogy micsoda dugók szoktak kialakulni a sziget forgalmasabb helyein, és a hatalmas tumultusra, ami az Athinios kikötőbe érkező és az onnan induló utasok életét is megnehezíti.
És ezek még csak a látható és érzékelhető jelek.

Az Athinios kikötő saját weboldalán azt írja, hogy évente 12 millió (!!!) utast szolgálnak ki.

Hogy ehhez képest mi várható 2020-ban, még nem tudni.

Santorinin próbálkoztak a napi limit bevezetésével, miszerint naponta maximum 8.000 óceánjáró hajóval érkező turistát engednek be, de ez a szabályozás nem sok sikerrel járt.

Szuper hír viszont, hogy azok az utasok, akik először egy óceánjáró hajós „villámlátogatáson” jártak először a szigeten, negyedük néhány éven belül vissza is tér a családjával, barátaival hogy néhány napot eltöltsenek a mesés Santorinin.

Ha szeretnél kérdezni tőlünk valamit, írd meg itt kommentben, igyekszünk válaszolni rá, amint tudunk.

Kérdéseken kívül képeket, élménybeszámolókat is küldhettek ám nekünk! 🙂
Várjuk hozzászólásaidat az alsó komment szekcióban, vagy írj nekünk emailt az [email protected] címre.

Jó utat kívánok mindenkinek!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük