Főzőkurzusok Santorinin

főzőkurzusok Santorinin

Ez egy olyan dolog, amit még nem próbáltam ki Santorinin, de aki szeret főzni és olyan vállalkozó szellemű, mint én, annak jól jöhet ez a néhány link, amit főleg magamnak írtam össze, hogy ha majd Santorinire megyünk legközelebb, kipróbálhassam az egyiket.

A főzőkurzusok mindig jó bulik, bármerre jár az ember, ráadásul emlékezetesek és az ember ha megtanulta a receptet, otthon bármikor reprodukálhatja a helyi ízeket és az olyan, mintha újra ott lenne. 🙂

Nézzük, milyenek a főzőkurzusok Santorinin!

Ha majd valaki elmegy valamelyikre, légyszi írjon élménybeszámolót mert nagyon érdekel a dolog!

Fontos! A főzőkurzusok Santorinin általában angolul vannak.

főzőkurzusok Santorinin

1. Petra Kouzina

A GetYourGuide-on majdnem 200 pozitív értékelés van róla, ami nagyon bíztató. Megalochoriba kell ellátogatni (transzfer nincs benne az árban,) maga a főzőtanfolyam 4 órás, amiért 108 eurót kérnek fejenként.
Link itt.
Hátránya a Petra Kouzina-nak, hogy itt szemérmesen csak annyit írtak a menü részhez (lenyíló menü a belinkelt oldalon) hogy „görög fogások,” amivel nem lettünk túlságosan kisegítve. 🙁

2. Kokkalo – gyerekeknek is!

Erről a főzőkurzusról is hasonlóan jókat írtak.

A saját weboldaluk szerint 60 euró fejenként a díj, a főzőtanfolyam minden nap van délután 3 órakor.

A menü, amit megfőznek a szokásos vagy legtipikusabb santorini fogásokból áll:

– Santorini saláta
– Fava bab (erről bővebben itt olvashatsz)
– Tomatokeftedes (ami paradicsomból készült olajban sült golyókat takar)
– Kagyló paradicsommártásban
– Vinsanto boros, paradicsomos bélszín, rozmaringgal tálalva
– Creme brülée vaníliával (ez nem túl görögös, valljuk be, viszont legalább finom)
– Choco Hell (amiről nem tudni mit takar valójában, csak feltételezem, hogy sok csokit tartalmaz.)

3. Borkóstolós, főzős murik

A Tripadvisoron találtam a helyet. Ők nem kifejezetten egy étterem vagy egy ember, aki főzni tanít másokat, hanem egy cég, aminek a szolgáltatásai között a kóstoltatás is szerepel, így főleg borászatokba viszik az embereket kóstolni, majd „mellesleg” helyi étterembe kalauzolják a turistákat, ahol Santorini szigetének tipikus ételeit lehet megkóstolni.

Ők kiscsoportos, 5 órás programokat hirdetnek, aminek az ára fejenként legalább 150 euró. (2 főnek kell legalább jelentkeznie, hogy elinduljon a program.)

Az igazi tomatokeftedes receptje