főzőkurzusok Santorinin
Érdekességek,  Fakultatív kirándulások,  Gasztro

Főzőkurzusok Santorinin

Ez egy olyan dolog, amit még nem próbáltam ki Santorinin, de aki szeret főzni és olyan vállalkozó szellemű, mint én, annak jól jöhet ez a néhány link, amit főleg magamnak írtam össze, hogy ha majd Santorinire megyünk legközelebb, kipróbálhassam az egyiket.

A főzőkurzusok mindig jó bulik, bármerre jár az ember, ráadásul emlékezetesek és az ember ha megtanulta a receptet, otthon bármikor reprodukálhatja a helyi ízeket és az olyan, mintha újra ott lenne. 🙂

Nézzük, milyenek a főzőkurzusok Santorinin!

Ha majd valaki elmegy valamelyikre, légyszi írjon élménybeszámolót mert nagyon érdekel a dolog!

Fontos! A főzőkurzusok Santorinin általában angolul vannak.

főzőkurzusok Santorinin

1. Petra Kouzina

A GetYourGuide-on majdnem 200 pozitív értékelés van róla, ami nagyon bíztató. Megalochoriba kell ellátogatni (transzfer nincs benne az árban,) maga a főzőtanfolyam 4 órás, amiért 108 eurót kérnek fejenként.
Link itt.
Hátránya a Petra Kouzina-nak, hogy itt szemérmesen csak annyit írtak a menü részhez (lenyíló menü a belinkelt oldalon) hogy „görög fogások,” amivel nem lettünk túlságosan kisegítve. 🙁

2. Kokkalo – gyerekeknek is!

Erről a főzőkurzusról is hasonlóan jókat írtak.

A saját weboldaluk szerint 60 euró fejenként a díj, a főzőtanfolyam minden nap van délután 3 órakor.

A menü, amit megfőznek a szokásos vagy legtipikusabb santorini fogásokból áll:

– Santorini saláta
– Fava bab (erről bővebben itt olvashatsz)
– Tomatokeftedes (ami paradicsomból készült olajban sült golyókat takar)
– Kagyló paradicsommártásban
– Vinsanto boros, paradicsomos bélszín, rozmaringgal tálalva
– Creme brülée vaníliával (ez nem túl görögös, valljuk be, viszont legalább finom)
– Choco Hell (amiről nem tudni mit takar valójában, csak feltételezem, hogy sok csokit tartalmaz.)

3. Borkóstolós, főzős murik

A Tripadvisoron találtam a helyet. Ők nem kifejezetten egy étterem vagy egy ember, aki főzni tanít másokat, hanem egy cég, aminek a szolgáltatásai között a kóstoltatás is szerepel, így főleg borászatokba viszik az embereket kóstolni, majd „mellesleg” helyi étterembe kalauzolják a turistákat, ahol Santorini szigetének tipikus ételeit lehet megkóstolni.

Ők kiscsoportos, 5 órás programokat hirdetnek, aminek az ára fejenként legalább 150 euró. (2 főnek kell legalább jelentkeznie, hogy elinduljon a program.)

Az igazi tomatokeftedes receptje

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük