Hírek,  Közlekedés

Hogyan lehet Szantorinire eljutni 2023-ban?

Lassan indul a szezon, így ideje megnézni, milyen lehetőségek vannak idén arra, hogy viszonylag gyorsan, átszállás nélkül és megfizethető áron jussunk el Santorinire. Nehezíti a dolgunkat, hogy Santorini népszerűsége csak növekedett és már most rekordot döntött a foglalások száma a szigeten. Foglalj te is mielőbb szállást, kirándulást, ne maradj le! Szóval, hogyan lehet Szantorinire eljutni?


A poszthoz ismét a mesterséges intelligencia művészi kreativitását hívtam segítségül.

A leggyorsabb: repülővel

Közvetlen járattal a Wizzairrel

Santorinire közvetlen járattal Budapestről idén is csak a Wizzairrel tudunk eljutni.
A járat 2023. június 15 és szeptember 24 között közlekedik, a legolcsóbb jegy, amit a poszt írásakor láttam az 19.240 forint volt, irányonként.

Képernyőfotó forrása: https://wizzair.com/hu-hu#/

Ryanair?

Idén is csak Míkonoszra repül június elsejétől hétfőn és csütörtökön. A legolcsóbb jegy irányonként 16.000 Forint most.
Ehhez, a hajójegy egységesen 89 euró irányonként és fejenként, a menetidő pedig 1 óra 55 perc és 4 óra között változik. (360 euró retúr, ha ketten mentek = 135.000 Ft a mostani árfolyammal)

Athénig repülni és onnan hajóval?

Ez a megoldás idén semmiképp sem nevezhető olcsónak és gyorsnak sem, persze ha Athén csodáit is me szeretnéd nézni, akkor nincs más hátra. Az előző posztban már kiszörnyülködtem magam az idei hajójegy árakon.

Repjegy Athénig, a reptérről bejutni a városba vagy rögtön a kikötőbe, hajójegy Santorinire és a hajón eltölteni sok órát, majd Athinios kikötőből eljutni a szállásig. Ha minden klappolna (de nem fog) akkor is minimum 10 óra utazás.

hogyan lehet Szantorinire eljutni

Autóval Santorinire?

Minden évben van olyan, aki arra esküszik, hogy az autójával könnyen, gyorsan és olcsón eljuthat a szigetre. A Google számításai szerint ha minden stimmel, akkor 24 óra alatt már ott is vagy (Budapest- Fira „út”) de a benzin jó 30%-kal drágább a görögöknél most, mint Magyarországon, a hajójegyeket pedig már kitárgyaltuk. Vagyis szerintem pillanatnyilag a legdrágább és leghosszabb az, ha autóval mentek de ha nem vagy ezen a véleményen, akkor légyszi a poszt alatt fejtsd ki nekünk a véleményedet és a meglátásaidat, mert szeretnénk okosodni. 🙂

hogyan lehet Szantorinire eljutni

Összefoglalás – Hogyan lehet Szantorinire eljutni 2023-ban?

Idén az jött ki a legolcsóbb, leggyorsabb, legésszerűbbnek, ha a Wizzair közvetlen járatával utazunk.

hogyan lehet Szantorinire eljutni