Hírek

Tavaszi történések Santorinin, de mi lesz nyáron?

Nagyon röviden összefoglalva: az árak emelkedtek, a hajózás a többszörösébe kerül, mint eddig, de Santorini idén is a legszebb/legjobb kategória győztese lett, valamint az is kiderült, hogy mégsem olyan jó biznisz a rengeteg óceánjáró fogadása Santorinin. Ezekről is szó lesz ebben a posztban, amit a mesterséges intelligencia által rajzolt képekkel díszítettem. Szóval, tavaszi történések Santorinin:

Drága hajójegyek

Tisztán emlékszem azokra az évekre, amikor Görögországban hajózni nagyon olcsó volt, de annyira, hogy nem is kellett vele kalkulálni az utazás szervezésénél. Mára ez nincs így.

Nézzünk néhány példát:
A ferries.gr oldalon (legalább 20 éve itt veszek hajójegyet) néztem meg az idei árakat.
Pireusz – Santorini jegy a legolcsóbb is 48 euró irányonként és fejenként, de az út 11 és fél óra. (Zante Ferries)
Ha a szabadságodat nem egy kompon szeretnéd tölteni, akkor 89.9 euró a jegy, és 4 óra 40 perc alatt teszi meg a SeaJets az utat. (Ha egy négytagú család utazna így, autó nélkül, akkor ez 719 euró retúr, körülbelül 270.000 Ft)

Fogynak a szállások Santorinin – Jó lesz sietni!

Satorini népszerűsége töretlen, az árak meg csak emelkednek és emelkednek, így aki szemfüles volt, már lefoglalta a nyári szállását. Fogok írni több szállásos posztot mert mindig kérdezitek, így most csak nagyon röviden: Legszebb medencés szállodák Santorinin, Kamari szállásokról, itt pedig a kék kupolás – tengerpartos szállodákról írok.
Hogy számszerűsítsük: 24,5%-os a kereslet emelkedése idén.

Orvoshiány Santorinin

Senkit ne érintsen a szakemberhiány Santorinin, de ha mégis bajotok lenne, forduljatok valamelyik magánklinikához.
Havi 1800 euró extra pénzt ajánlottak az orvosoknak, ha a Kükládok valamelyik szigetét választják nyárra munkahelyükként, de nem tolongtak a jelentkezők. Szantorinin a kórházban pillanatnyilag nincs patológus, aneszteziológus.

Szantorini ismét a leg… leg… lett

Santorini idén a legjobb nászutas nyaralóhely lett Görögországban a Condé Nast Traveller listáján.

A legjobb szálloda Santorinin

Idén egy olyan szálloda lett a legjobb Santorinin, ami merőben más, mint a többi. A Nous Santorini egészen újszerű, érdemes megnézni ezeket a formákat mert nem a „hagyományos” Santorini stílus.

Egy szép videó

Túl keveset költenek a hajóval érkezők

Szantorinire évről évre több szállodahajó érkezik és ezt hiába próbálja meg kihasználni a sziget, mégsem jár sikerrel. A statisztikák szerint egy átlagos utazó Görögországban 700 eurót költ el, míg az, aki óceánjáró hajóval közlekedik csak 200 eurót.

Ha Santorinit vesszük például, akkor nyáron a csúcsszezonban a 15.000 fős szigetre 10.000 hajós utazó érkezik, csak egyetlen napra.
Hasonlítsuk ezt össze Budapesttel: a fővárosban körülbelül 1,75 millió ember lakik, így egészen megdöbbentő lenne ha naponta 1.3 millió turista özönlené el Budapest utcáit, de mégis rettentő keveset költenének.

Végezetül egy kis húsvéti sültecske 🙂

Egy hozzászólás

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük