Hol szálljak meg Santorinin kek kupolas templom
Szállások

Hol szálljak meg Santorinin? Kék kupola + tengerpart?

Egy olvasónk ezt kérdezte: „Hol szálljak meg Santorinin? A kék kupolás faluban szeretnék egy szállodát, a tengerparton.”

Ha benned is felmerül kérdés, írj az [email protected] címre. Igyekszünk mielőbb válaszolni.

Válasz:

Ahol a kék kupolák vannak, ott van tengerpart, de legalább 100 – 200 méterre a kupoláktól, nehezen megközelíthető helyen, merthogy Santorini kék kupolás, fehér házas része a sziget szakadékos oldalán van. Ott nehezen tudsz lejutni a partra.
Persze van olyan tengerpart is, ami a vulkán felé néző oldalon van, de pont ott meg nem lesz kék kupola. Tehát valamelyik igényedből engedni kell.

Részletezem:

Választanod kell, hogy tengerpartos nyaralást szeretnél, vagy a csodás kilátásban gyönyörködni naphosszat.
(Vagy a kettőt kombinálod, ha az én tanácsomat fogadod meg.)

Hol vannak a kék kupolás templomok Santorinin?

Santorini az a görög sziget, ahol az év minden napjára jut egy templom mert legalább 365 van belőlük. Már hallottam olyat is, hogy több, mint 600 templom vagy kápolna van a szigeten, de szerintem soha nem fogjuk megtudni a pontos számukat.

Fontos, hogy nem minden templomnak van olyan kék kupolája, mint amilyet látni szeretnél.

Szerintem a leghíresebb a kék kupolás templomok közül az, ami Firostefaniban van, az a neve, hogy Aghios Theodoros. Így néz ki:

Kék kupolás

De Oiában van több kék kupolás templom is, lehet, hogy arra gondolt a kérdező.

Oia így néz ki:

Hol szálljak meg Santorinin? - Oia a kék kupolás város.
Oia kék kupolái

Mindkét település magasan van a tenger szintje fölött, persze jó hír az, hogy itt vannak a legjobb szállások Santorinin, sok közülük lett már a világ legjobbja, például a → Perivolas egy híresen szép szálloda, ami általában a medencéjével veri a mezőnyt, persze a szálloda többi része sem csúnya 🙂

Nyilván a hírnévnek és a minőségnek ára is van, de ez nem azt jelenti, hogy minden szállás drága errefelé. Az előbb említett → Katikies 285.000 Ft egyetlen éjszakára, míg egy másik, szintén Oiában lévő szállás nem ilyen luxus kivitelben → a harmadába kerül.

Oiában a kilátást (is) meg kell fizetni. Ha az ellenkező irányba néz a szállás, akkor az ár rögtön a töredéke az eddigieknek. Bár… mi egyszer laktunk a → Maryloujohn Villasban, ami szuper volt, volt kilátása is, nem is akármilyen 🙂 egyetlen háránya volt, hogy az elhelyezkedése miatt a rengeteg turista előtte mászkált egész nap.

Hol szálljak meg Santorinin? Oia kék kupolás templomai környékén

Tehát

Oia, Fira, Firostefani, Imerovigli, Pirgosz a kék kupolás jó kilátásos települések.
Itt a szállások általában drágábbak, mint a sziget többi részén, de cserében általában tényleg mesebeli tájat nézhetsz.

Irány a tengerpart!

Kamari, Perissa a legnagyobb tengerpartok. Ha itt keresel szállást, arra figyelj, hogy milyen messze van a tengerparttól.

Ötlet (tanács) – Hol szálljak meg Santorinin?

Ha én most fogolalnék szállást Santorinin, úgy csinálnám, hogy foglalnék szállodát egy szuper kilátásos helyen néhány napra (mondjuk az ottlét felére) és a maradék napokra pedig egy Kamariban vagy Perissában lévő szállást foglalnék.

Eddig egyetlen olyan helyen laktunk Santorinin (Kokkinos Villas) ahol volt tengerpart és szuper kilátás is, de kellett kötni egy kis kompromisszumot, mert a tengerpartra le kellett sétálni. Viszont a kilátás az olyan volt, hogy arra örökké emlékezni fogunk.

3 hozzászólás

 • Wohlram Barbara

  Szia!

  Latom, ti voltatok a Kokkinosban. En is nagyon gondolkodom rajta. De. Nyujt akkora wow elmenyt a latvany? Nem fentrol nez a szigetekre, hanem lentebbrol, oldalrol lehet latni a caldelat. Igan, arban ne rossz. En kis privatmedences szobat neztem ki. Vannak esetleg fotoid, amiket l tunal nekem kuldeni? 🙂 Koszii

 • Unikornis

  Szia!

  Oldalról néz a kalderára, de nincs annyira lent szerintem. Előtúrom majd a képeket neked és beteszek néhányat a posztba. 😉
  Ha először mész a szigetre, mindenképp nagy wow factor lesz, bármelyik jó kilátásos szállást választod.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük