Szantorini
Egyéb,  Rólunk

Rólunk – Kik vagyunk és Santorinin élünk-e?

Gyakran kérdezitek ezeket a kérdéseket, így összeszedtem a válaszokat. Ha kérdésed van, írj az info kukac santorini-utazas.hu címre.

Santorinin lakunk?


Nem, nem élünk/élek Santorinin.
Néha eljátszom a gondolattal, hogy huzamosabb időre átteszem a székhelyemet erre a pici görög szigetre, de aztán arra gondolok, hogy a világ túl nagy és olyan sok helyen nem jártam még, pedig szinte folyamatosan úton vagyok.
És ez a „szinte folyamatosan úton vagyok” egy nagyon fontos gondolat mert ebből adódik, hogy gyakran járok Santorinin.


Néha csak átutazóban vagyunk/vagyok ott, néha viszont hetekig „ott esz a fene”

Sokszor egyedül vagyok Santorinin mert jó egy kicsit kiszakadni a világból, egyedül lenni, olvasni, hangoskönyvet hallgatni vagy csak bámulni ki a fejemből és hallgatni a hullámokat. Santorinin lenni jó!

Santorini áprilisban


Viszont az utóbbi években soha nem a főszezonban járok Santorinin, 2021-ben is inkább elhúztam a csíkot, amikor megjelentek az első turisták.

És mióta tart ez a szenvedély?

Ha jól számolom legalább 30 éve tart ez a dili. Eleinte úgy gondoltam, hogy majd egyszer lejövök a szerről.
Nem így lett.

El kell fogadnom, hogy menthetetlen a helyzet mert bár rengeteget utazunk de Santorini az egyetlen olyan hely, ahova ilyen rendszerességgel visszajárunk vagy visszajárok.
A személyes blogomon tudod követni, merre járok mostanában vagy min bosszankodom éppen. 🙂

És beszélek görögül?

A görög a világ egyik legszebb nyelve! Pont ezért is tanultam görögül de mióta a görögök megtanultak angolul, nem vagyok rákényszerítve, hogy használjam a nyelvet és sokat felejtettem.
20-30 éve még jól jött, hogy tudok görögül kérni az étteremben vagy megértetem magam, de mostanában már jobban beszélnek a görögök angolul, mint én görögül.

És miért írok Santoriniről?

Mert máshogy nem lehet. A grafománia egy szörnyű betegség és az utazásokról kattogás is az.

Bármiről tudok írni bármennyit és ha jobban megerőltetem magam akkor még szépen vagy jól is tudok írni. (Nem, ez a poszt nem Az A Poszt.)
Ráadásul több magyarul íródó blogom is van, nem kizárólag csak a személyes blogom és ez a Santoriniről szóló, de még külföldül is írok ám csak erről nem szoktam beszélni.

És hol lakunk?

Az év nagy részét Berlinben töltjük, ez a bázis, innen indulunk és ide jövünk vissza de 2023-tól úgy néz ki, évente pár hónapot Magyarországon fogunk tölteni.

És miért nem használ az oldal sütiket?

Mert nem érdekel, hányan olvassák. Egyáltalán nem vagyok kíváncsi arra, hogy te honnan olvasol, milyen kütyüt használsz és mire kattintottál, hány percig olvastad az irományomat.
Nettó veszteség ez a blog, pénzkidobás, „fölösleges” időtöltés, de nevezhetjük hobbinak is.
Viszont én is utazó vagyok és nekem is jól jönne, ha néha kérdezhetnék ezt-azt bizonyos helyekről. De nincs kitől.
Szóval ez az én kis hozzájárulásom a világ szebbé és jobbá tételéhez.

Fizetnek nekem ezért?

Nem. Ha sokat olvasol itt, akkor azt fogod látni, hogy egyrészt a szigetet is főleg fikázom mert sajnos a helyzet Santorinin csak lassan javul.
Már ha javul egyáltalán.
Másrészt viszont az éttermek, szállások fele is olyan, hogy „oké, de legközelebb inkább máshova”, vagy persze olyan is van, amikor arról írok, hogy „itt akkor egyél, ha borzasztó sokat akarsz fizetni életed legpocsékabb ebédjéért”.
Nos, ezekben a helyzetekben inkább azért fizetne a tulajdonos, hogy ne jelenjenek meg az írások, de nem tudnak arról (azt hiszem) hogy ilyen végtelenül kritikus posztok születnek róluk.

Szóval kellemes olvasgatást!

Ha kérdésed van, írj az info kukac santorini-utazas.hu címre.