Santorini 2021
Egyéb,  Időjárás,  Santorini utazás

Santorini 2021-ben?

Kérdést kaptunk emailben: “Szerinted idén mikor nem lesz sok turista Szantorínin? Gondolva a járványra, nem szeretnék egymillió emberrel közösen tipródni naplementét nézve, inkább olyan időszakban mennék, amikor kevesebben vannak, de az időjárás még kellemes. Segítesz nekem?

Válasz: Szerintem még nagyon nem tudni mi lesz idén. Még csak most kezdenek arról beszélni (és talán tenni valamit) hogy a helyzet javuljon, hogy szabadon lehessen utazni. (Erről itt olvashatsz.)
Ha minden jól megy, akkor nyáron ELVILEG már lehet utazni Görögországba is, kiegészítve azzal, hogy úgy néz ki, (2021 január 20-án írom a posztot) vagy oltást vagy tesztet kérnek majd a görögök belépéshez, de fél év alatt sok dolog történhet.


Tételezzük fel, hogy szabadon lehet utazni bármikor, bárhova júniustól.

Mégis, mikor menjünk Santorinire?

Hagyományosan nyáron (június közepe és augusztus vége között) körülbelül kettő millió turista lepi el a szigetet.
Ha engem kérdeztek, én kihagynám ezt az időszakot 2021-ben.
Tudom, hogy nyár, meg jó idő, meg szabadság, de ott van még a többi hónap is.

Még januárban is 15-17 fok szokott lenni a szigeten, a tenger pedig novemberben kellemesebb volt, mint nyáron, júniusban.

Az én nézőpontom szerint egyszerűen nincs miért ragaszkodni a hagyományos nyaralós időszakhoz, ha ugyanazt a szépséget, jó időt kapjuk kevesebb turistával, mint a csúcsszezonban.

Santorini 2021
Kép forrása: Wizzair.com

Hogyan lehet eljutni Santorinire 2021-ben?

Erről korai még beszélni. A fenti képet 2021 január 20-án délután készítettem a Wizzair weboldalán. Most egy retúr jegy 70-90.000 forintba kerül és heti két közvetlen járat van Budapest és Santorini között.

Az Aegean járatával hetente háromszor lehet eljutni Santorinire Budapestről, igaz, athéni átszállással. Az ár egy picit olcsóbb, mint a Wizz-nél.

Ha beindulnak a járatok, megszűnik a karanténkötelezettség és megnyitják a magyar határokat is, szerintem akár még a Ryanair is repül majd a szigetre. De ez majd kiderül, ha eljön az ideje.

Szóval Santorini 2021-ben jó cél lehet?

Kétségtelenül hatalmas hátránya Santorininek, hogy nagyon népszerű és a tipikus európai nyaralós időszakban általában nagyon zsúfolt, ami ellen a helyi döntéshozók is próbálnak mindenféle intézkedéseket hozni, nem túl sok sikerrel mert sem a sziget úthálózata, sem az elektromos hálózata nem bírja a terhelést, a rengeteg turista ellátásához szükséges vízről meg ne is beszéljünk. Nem bírja a sziget a turisták áradatát.


(Egyébként már vagy fél éve dolgoznak az elektromos hálózat javításán/bővítésén: tenger alatti vezetékkel oldották meg, hogy a nagy görög nemzeti hálózatra csatlakoztassák a szigetet, a hajóról készítettem fotót is. 🤩)

Én fontolóra venném a tipikus nyaralós időszakon kívüli hónapokat is. Szeptember, október, akár a november is jó időszak lehet, bár novemberen már több a felhő az égen és gyakrabban vannak viharok és eső is.

Írtam arról és sok képet is tettem mellé, milyen Santorini októberben.

Arról is készítettem egy posztot, hogy milyen Kamari novemberben.

Bármikor is mentek, jó utat!

Santorini 2021

4 hozzászólás

 • Anikó

  Szia !

  régi vágyam Sanorini, még sosem voltunk ezen a helyen.Találtam egy viszonylag jónak tűnő Wizz Air-es retúrárat 09. 13-18. időpontra. (47960 2 fő) . egyébként lehetséges, hogy visszautat már nem jegyez a wizz 09. 26 után? Az eredeti időpontra várnék szállás javaslatot Tőled. egyszerűbb, olcsóbb szálláshelyeket preferálunk. Szeretnénk bejárni a szigetet mindenképp, szép strandokat, gyönyörű kilátást, naplementét vadászni ! 🙂 ha autóbérlés ennek a legjobb módja, arra is várok tippet. A most hallható extrém hőség, tüzek mennyire érintik a szigetet ?
  Talán addig még semmiféle korlátozó intézkedés nem lép érvénybe.köszönöm előre is a válszod !

 • Unikornis

  Szia!

  Simán lehet mert a Wizz Budapest- Santorini járata csak nyáron üzemel. Ősszel, tavasszal, télen úgy lehet eljutni a szigetre, hogy elrepülünk Athénba és onnan vagy másik repülővel vagy hajóval megyünk.
  A repülőút Athén és Santorini között 25 perc, hivatalosan 40 perc.

  A mostani extrém hőség addigra el fog múlni, szeptemberben már (általában) nagyon kellemes az idő és a tenger is jó meleg még. (Oké, nem karibi hőmérsékletű, de melegebb, mint júnusban.)

  Autót Santorinin “minden sarkon” tudsz bérelni, nagy biznisz ez a szigeten. Előre teljesen fölösleges most foglalni mert amikor ti mentek, akkor már alacsonyabbak lesznek a bérleti árak.

  Korlátozó intézkedések:
  Ha a határzárra gondolsz, akkor szerintem már nem lesz. Cipruson júliusban olyan sok fertőzött volt a statisztikák szerint, mint sehol márhol eddig, mégsem tiltották a beuatazást. De hogy a magyar határt zárják-e, azt nem tudni.
  Küldöm a linkeket, a szállásokhoz, egyebekhez.

 • Unikornis

  Szállások:

  Én mostanában nem a csili-vili szállásokat keresem mert sosem tudom, meddig maradok, és bár nyilván tök jó lenne egy szuper kilátásos ötcsillagos luxusszállodában eltölteni pár hónapot, de mégsem teszem.
  Nekem nagyon fontos, hogy jó legyen a wifi, legyen központi helyen, legyen konyha (mert ősszel vagy télen megyek mostanában és akkor már nincs olyan sok éterem nyitva) és hogy legyen kilátása.
  Szeretem Firostefanit mert közel van mindenhez és minden irányban kilátni. De ha a tengerpartra vágyom, akkor Kamariba megyek.
  Az általam kipróbált szállásokról itt írok, mindegyikhez készítettem sok fotót és leírom azt is, ami tetszett és ami nem.
  https://www.santorini-utazas.hu/category/kiprobalt-szallasok/