Santorini ház Palm Springsben
Érdekességek,  Hírek

Egy darabka “Santorini” 3 millió dollárért

Santorini már mindenhol ott van.
Thaiföldön egy érdekes bevásárlóközpontot építettek a görög sziget stílusában, (fotókat itt találsz róla, és érdemes is megnézni őket) de nem kell olyan messzire utazni ahhoz, hogy Santorinin érezhessük magunkat, elég Balatonfüredig mennünk, mert ott is van egy görög falu. (Viszont a hírek szerint le fogják dózerolni hamarosan.)

A Santorini ház Palm Springsben

Az Egyesült Államokban, a kaliforniai Los Angelestől nem messze található egy Palm Springs nevű településen az a 70-es években épült ház, melyet egy Valentino nevű ingatlanbefektető vásárolt meg kicsit több, mint három évvel ezelőtt.

Az ingatlan megvásárlása után a Santorini House Valentino saját tervei alapján lett átépítve kívül-belül (és természetesen berendezve). A végeredmény maga a csoda: egy végtelenül nyugodt, Santorinit idéző stílusú hely lett belőle.

Az épületet Valentino nem lakóháznak tervezte, hanem egy exkluzív rendezvényeket lebonyolító helyszínnek, így több divatfotózás és különböző filmjelenetek hátteréül is szolgált már ez a Santorini ház, a koktélpartikat nem is említve.

Santorini ház

A Santorini ház most eladóvá vált, 2975 millió dollárért lehet megvásárolni ezt a 4 hálószobás, 3 fürdőszobás ingatlant, írja a Desert Sun nevű kaliforniai újság.

Érdemes ezt a videót megnézni róla, tényleg nagyon szép az épület és a környezete is:

Amikor Valentino először meglátta az épületet, egy Santorinire tett utazás képei ugrottak be neki. Innen jött tehát az elképzelés, hogy egy olyan stílusos, nyugodt helyet hozzon létre, ami egy talpalattnyi Görögország és Santorini lehet a távoli Egyesült Államokban.

A következő 18 hónap alatt majdnem 1 millió dollárt költött a Santorini ház felújítására és átalakítására.
Érdekességképpen a nyílászárókat és a csempéket is egyenesen Görögországból hozatta, a fa kiegészítőket pedig egy pennsylvaniai régi farmról.

A házat eredetileg az a William Nicholson tervezte az 1970-es években akinek nem volt ez az egyetlen ilyen “furcsa” elképzelése. A szintén kaliforniai Flinstone házat is ő tervezte. Itt tudjátok megnézni a képeket róla.


Ha pedig további képeket szeretnétek látni a Santorini házról, akkor ezen a linken érdemes nézelődni.

Képek forrása: Desert Sun,

Van még időd Santoriniről olvasni? Kattints ide a további hírekért és érdekességekért.

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.