Visszaesés Santorinin
Hírek

Mekkora a visszaesés Santorinin? Mire számítsunk?

A visszaesés Santorinin nagy.

A neasantorinis.gr oldalon olvastam egy cikket, amiben a helyi szállodások elnökét, Antonis Iliopoulos-t kérdezték az aktuális helyzetről, a következő néhány hét várható alakulásáról foglalások tekintetében és arról is, hogy a helyi szállodák hogy állnak foglalásokkal.

Jó hír a turistáknak

Turista szemmel nézve jó a helyzet, mert az árak tényleg lefelé indultak el. Ha valaki magasabb kategóriájú szállodába menne és a 4-5 csillagosokat preferálja, akkor 15-25%-kal olcsóbban lehet most Santorinin szállást foglalni, mint az előző években.


Antonis Iliopoulos szerint ez a helyzet nem tartható sokáig, mert a görög turizmus zászlóshajója (értsd: Santorini! 🙂 ) egyszerűen nem adhatja olcsón magát, arról nem is beszélve, hogy az új higiéniai elvárások miatt a vendéglátóhelyek kiadásai is bizonyosan emelkedni fognak.

Újraindulás 3 lépcsőben

1: Mint ahogy az előző posztunkban megírtuk, pillanatnyilag még csak a szigetek közötti hajójáratok indultak el, az országba elég nehéz most bejutni.
De nem örökre lesz ez így!
Június második felében a szállodák foglaltsága az előző évi átlag 5-10%-án áll.

2: Július elejétől a nagyobb egységek is kinyitnak és az európai légi utasok várhatóan nagyobb számban keresik majd fel Santorinit.

3: Július 15-től már azok a szállodák is ki fognak nyitni, amik addig zárva voltak mert ekkorra várják az amerikai kontinensről az első vendégeket.

Visszaesés Santorinin

Összefoglalva:

Ha idén szeretnél Santorinire menni nyaralni, akkor most érdemes foglalni. Ha foglaltok, olyan szállást válasszatok, ami lemondható akár még az indulás vagy érkezés napjáig.

Már csak az a kérdés, hogy az ember el mer-e, vagy el merjen-e indulni nyaralni.

Ti hogy vagytok ezzel? Mennétek idén Santorinire, vagy inkább nem?

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.