Egyéb,  FAQ, válaszok a kérdéseitekre

Lehet bankkártyával fizetni Santorinin?

Kérdést kaptunk emailben. Ha benned is felmerül valamilyen Santorinivel kapcsolatos kérdés, akkor írj az [email protected] címre. Igyekszünk mielőbb válaszolni. A kapott kérdés: lehet bankkártyával fizetni Santorinin?

A válasz:
Lehet! Nem láttam olyan helyet, ahol ne lehetne bankkártyával fizetni.
(Kivétel a tömegközlekedés. Ha buszozni fogtok, akkor legyen nálatok apró mert ha nincs, akkor a kalauz gondoskodik arról, hogy többé ne legyen ilyen jellegű problémátok.)

Nemcsak bankkártyával, de még a modernebb fizetési módokon is lehet fizetni Santorinin.
Simán fizethetsz telefonnal és okosórával is.

Haladnak a korral errefelé is és a kereskedő elemi érdeke, hogy ha már van vásárló, akkor az fizetni is tudjon bárhogyan.
A világ minden országából érkezik erre a pici szigetre 2-3 millió turista főleg júliusban és augusztusban. Nem engedheti meg magának a kereskedő, hogy ne lehessen bármivel fizetni.

Van ATM Szantorinin?

Az utóbbi pár évben komoly biznisszé nőtte ki magát a bankautomata tartás. Forgalmasabb helyeken körülbelül 50 méterenként találsz egyet. Ha automatából veszel ki pénzt, számíts arra, hogy ennek díja van.

Van szükség készpénzre?

Itt ez a személyes tapasztalatom lesz. Én Berlinben élek, rengeteget utazunk a világban és hogy őszintelegyek, nem emlékszem, mikor volt utoljára a kezemben papírpénz.
Ezeket a sorokat július végén írom és visszapörgetem az évet. Idén egyetlen egyszer, Szaúd-Arábiában volt szükségem megfogható pénzre, akkor is csak azért mert a taxis előadta, hogy „nem működik” a masinája.
Szantorinin ha nem buszozol, nagy valószínűséggel nem lesz szükséged papír alapú pénzre.


3 hozzászólás

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük