FAQ, válaszok a kérdéseitekre,  Hírek

Veszélyes hely Santorini? – Fontos!

Rengeteg levelet kaptam a héten, és nagyon érdekeseket kérdeztetek. Ezekből a kérdésekből a leggyakrabban feltetteket írom itt le és válaszolom meg. Ha kérdésed van, az [email protected] címre írj, igyekszem mielőbb válaszolni.

1. „Te mennél most Santorinire?”

Ez volt a leggyakrabban feltett kérdésetek, ráadásul nem akarok rá válaszolni mert mindenki a saját életét élni, a saját életéért felelős. Én azt tudom elmondani nektek, hogy mi a helyzet Santorinin, a döntést nektek kell meghozni. Ahogy a Külügyminisztérium oldalán írják: „A külföldre utazás egyéni felelősség, egyéni döntés.”

2. Mi a helyzet Santorinin? Sok a fertőzött?

Rengeteg!
Írom, hány fertőzött lett mostanában SANTORININ. (Nem az egész országban, hanem csak ezen a pici szigeten!) Hozzáteszem, hogy az új fertőzöttek többsége turista, akik pihenni, szórakozni mentek a szigetre. Nem így tervezték.

Július 11, vasárnap: 12,
Július 12, hétfő: 18,
Július 13, kedd: 11,
Július 14, szerda: 17,
Július 15, csütörtök: 18,
Július 16, péntek: 15
Július 17, szombat: 14
Július 18, vasránap: 13
július 19, hétfő: 7

Július 20, kedd: 58!!!

Július 21, szerda: 28!!!


Július 22 csütörtök: 33

Ebből kiviláglik, hogy igen fertőzött hely most Santorini.
Forrás: Naxospress

A fenti számból a legérdekesebb az 58 új fertőzött mert tavaly az egész szezonban nem találtak ennyit. – Akkor 54 beteg lett csak több hónap alatt.

3. Míkonosz hogy áll?

Rosszabbul.
A kórházi ágyak beteltek, rengeteg a fertőzött és a betegek jobb híján a tengerparton fekszenek. Se hotel, se kórházi ágy, sem karanténhotel. Forrás. (Utóbbira elvileg találtak kényszermegoldást.)

Kemény napokon van túl a sziget. Rengeteg új fertőzöttet találtak, a szigeten nyaralók megpróbálták elhagyni Míkonoszt, amihez PCR tesztet kellett készíttetniük, viszont a helyi hivatalos tesztelőknek nem maradt kapacitásuk.
Míkonoszon kialakult a PCR tesztek feketepiaca, dupla áron végezték a teszteket. Sokan azért maradtak le a repülőjükről mert 6-7 órát álltak sorba tesztelésre és végül nem jutottak be. Forrás


Hétfőtől (július 26) megszűnik az éjszakai kijárási tilalom, és újra lesz zene a szigeten, a polgármesterük (Konsztantinosz Kokasz) pedig a kötelező maszkviselést fontolgatja.

A szigetnek tetemes kárt okozott ez a rövid korlátozás mert rengetegen törölték a foglalásaikat. Hogy az emberek komolyan is vegyék a bevezetett szigorítást, 50.000 és 200.000 euró (80 millió! ft) közötti bírságot helyezett kilátásba a szabályszegőknek.

4. Tudsz szállást ajánlani?

Mindenkinek mások az igényei, mások az anyagi keretei. Más az is, amikor ezredszer vagy a szigeten és az, amikor ez „életed nagy utazása”. Én ezeken a helyeken laktam az elmúlt fél évben, leírtam mi tetszett és mi nem, visszamennék-e. Ezek a posztok meg a szállásokról szólnak, csomó hasznos van bennük.

5. El lehet busszal jutni bárhova Santorinin?

El! Viszonylag jó a tömegközlekedés Santorinin. Itt írtam a busz Santorinin témakörben.

Egy hozzászólás

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük