ifestia fesztivál Santorinin
Ifestia,  Programok Santorinin

Ifestia feszitvál Santorinin, amikor kitör a vulkán

Ha szeptember harmadik szombatján látogatsz Santorini szigetére, szuper érdekes dolgot láthatsz, az Ifestia fesztivál kihagyhatatlan program.

Ez a hétvége 2019-ben szeptember 15-re esik, és érdemes lesz úgy irányítadod a napodat, hogy este fél 9-kor megnézhesd az év nagy eseményét: a tűzijátékot, amit a vulkánról lőnek fel.

Ifestia fesztivál
“Vulkánkitörés”

Miért épp a vulkánról lövik föl a tűzijátékot?

Amellett, hogy onnan a leglátványosabb és mindenki által látható az egész szigeten, de ezzel a fesztivállal emlékeznek meg az időszámításunk előtt 1600-ban bekövetkezett vulkánkitörésre, ami az akkor még egységes és kerek szigetet szétszaggatta és a mai formáját hozta létre.

Hajó naplementében Santorini szigetén
Naplemente, vulkán, hajó 🙂

Ez a vulkánkitörés olyan hatalmas volt, hogy valószínűleg az egész kontinens történelmét megváltoztatta. Ha bővebben érdekel a téma és szeretnél még a sziget történelmével foglalkozni, ajánlom figyelmedbe Dr. Móczár István könyvét.

Erre a programra rengetegen kíváncsiak, így már most, három héttel az Ifestia fesztivál előtt minden hajóra elkeltek a jegyek, de ha Santorinin leszel, érdemes lesz figyelned a kiírásokat, hátha látod valahol, hogy szabad helyeket hirdetnek.

Persze nem Görögországról lenne szó, ha előtte és utána nem lenne egy kisebb buli 🙂
Így számíts arra, hogy nagy zenebona fogja kísérni az Ifestia fesztivál tűzijátkát.
Ezt a videót 2017-ben készítették az eseményről:

Az igazsághoz tartozik, hogy maga az Ifestia fesztivál nem egy történelem előtti buli Santorini szigetén, hanem csak 1991-ből származik ez a furcsa szokás. 🙂
Akkoriban még augusztusban tartották az Ifestia fesztivált, de mivel az idegenforgalmi szezon Santornini szigetén sem végtelen, ezért néhány héttel elhalasztották, így került szeptember harmadik szombatjára.

Ha esetleg nem leszel ott a szigeten, de szeretnéd élőben nézni a tűzijátékot, természetesen erre is van már lehetőség mert egész biztos, hogy valaki élőben fogja közvetíteni.
Mivel mi figyelni fogjuk az eseményeket, a Facebook oldalunkra egész biztos kitesszük majd a linket, sőt, ha előre megtudjuk ki és hol fogja közvetíteni, ide is kiírjuk.
Bővebb infóért figyeld a Facebook oldalunkat!

Ha olyan szerencsés vagy, hogy élőben láthatod, meséld el nekünk kommentben, milyen volt!


Jó szórakozást!

Ha szeretnél kérdezni tőlünk valamit, írd meg itt kommentben, igyekszünk válaszolni rá amint tudunk.

Posztokat heti 2-4 alkalommal fogok írni a következő pár évben és remélem mindenki kérdésére fogok tudni majd megfelelően válaszolni.

Kérdéseken kívül képeket, élménybeszámolókat is küldhettek ám nekünk 🙂
Várjuk hozzászólásaidat az alsó komment szekcióban, vagy írj nekünk emailt az [email protected] címre.

Jó utat!

Egy hozzászólás

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.