mennyire meleg a tenger októberben
Hasznos,  Időjárás

Meleg a tenger októberben?

Az előző poszt alá érkezett egy kérdés arról, hogy mennyire meleg a tenger októberben, lehet-e még fürdeni benne ilyenkor?

Mit mutat a hőmérő? Meleg a tenger?

Átlagban 23 fokosnak mondják a tengert októberben.

Ha éves diagramokat nézünk, akkor azt látjuk, hogy októberben körülbelül olyan meleg a víz Santorinin, mint júniusban vagy júliusban.

Ha sokkal pontosabban akarjuk tudni, akkor inkább ezt az oldalt érdemes megnézni mert sokkal tudományosabb és valós mérési adatokat láthatunk. Igaz, nem mondja meg, hogy hány fokos lesz majd a tenger októberben, de indulás előtt megnézhetjük, mire készüljünk.

Mennyire meleg a tenger októberben?

És hőérzetre nem túl hideg?

Leszögezem, hogy nem vagyok az úszás és a tengerben lubickolás szerelmese mert finnyás vagyok és jobban szeretem a kellemes meleg tengereket, amiknek homokos a partjuk.
Utoljára 2020 novemberében jártam a tengerben Kamarinál, akkor is csak térdig. Akkor nekem kellemesen melegnek tűnt. Hogy milyen lett volna úszni benne, azt nem tudom.

Milyen az idő októberben?

Én kifejezetten kellemesnek találtam. Néha túl meleg volt, a nap perzselt.
Októberben több már a felhő, de ez -szerintem- jó mert egyrészt sokkal szebbek a naplementék ilyenkor, másrészt legalább akkor nem ég halálra az ember.
Írtam még tavaly egy hosszabb, képes beszámolót arról, hogy milyen októberben Szantorinin, és még az egyik nagyobb viharról is “tudósítottam” akkor.


Mennék októberben Santorinire?

A 2021-es év is elég bizonytalannak tűnik. Állítólag nyár végére, októberre már lehet tervezni utazást, így szerintem jó ötlet lehet Santorinire utazni.
Ha tényleg úgy alakulnak a dolgok, akkor én is megyek de majd meglátjuk, hogyan alakul a helyzet a világban, illetve idén hogyan lehet eljutni Santorinire.
Remélem lesz közvetlen járat, bár az athéni átszállás sem volt sokkal macerásabb, és lényegesen tovább sem tartott. Majd meglátjuk, mi lesz idén.


Kérdésed van? Facebook? Mi lett vele?


Az oldalon bármelyik poszt alatt kérdezhetsz, válaszolok. A Facebookot nem látogatom, így ott posztok alatt elég esélytelen, hogy választ kapj a kérdésedre.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.