Nyitnak a strandok Santorini
Hírek

Nyitnak a strandok Santorinin :)

Most olvastam a hírt a neasantorinis.gr oldalon, hogy úgy tervezik, 2020 május 4-től újra nyitnak a strandok a görögországi Santorinin.

Nagy luxust ne reméljetek, mert az is benne van az elképzelésben, hogy semmiféle kényelmi szolgáltatást nem lehet nyújtani, így a napágyak, napernyők, asztalkák bérbeadása is tilos lesz egészen addig, ameddig teljesen fel nem oldják a korlátozásokat (vagy valami egyebet ki nem találnak).

Eddig nem találtak koronavírusost

A turistákat idejében sikerült távol tartani a szigetről / szigettől: Santorinire lehet utazni, de szállást már bajosan talál az ember mert csak azok a nagyobb hotelek maradtak nyitva, amik eleve télen-nyáron fogadták a vendégeket. Ezzel kapcsolatban az egyik korai elképzelésről itt írtunk.

A légi és vizi járatok száma alaposan lecsökkent az utóbbi hetekben, és ami közlekedik, az is gyér kihasználtsággal jár. Erről itt írtunk. Ráadásul most csak a görög fővárossal van összeköttetése a szigetnek repülővel, hajóval még el lehetne jutni akár más szigetekre is.

A kórház felkészült

Ezzel párhuzamosa a pár évvel ezelőtt elkészült Karterados melletti nagy kórház felkészült a betegek fogadására.
Viszont, mivel eddig koronavírusos beteg nem jelentkezett a szigeten, hétfőn újra kinyitottak a rendelők Santorinin.

A kórház mostanában véradók jelentkezését várja.

Az élet kezd visszatérni a normál kerékvágásba

Azt még senki nem tudja megmondani, hogy mikor lehet újra Santorinire nyaralni menni, mikor lesznek újra nemzetközi légi járatok és hajók a fővárosból vagy a szomszéd szigetekről és mikor nyithatnak ki a kisebb szállodák is, de az enyhülés jeleit már lehet érezni.

Hány koronavírusos beteget találtak eddig?

Görögországban eddig 2567 bizonyítottan koronavírusos beteget találtak, ebből 179 személy halt meg a worldometer ma reggeli (2020 április 30) adatai szerint.

Most, hogy május 4-től újra nyitnak a tengerpartok Santorinin, eljött az ideje, hogy új sorozatot indítsunk a strandokról, ahol majd a kisebb és nagyobb tengerpartokat és strandokat is be fogjuk mutatni nektek. Mert nemcsak Kamari és Perissa vagy Vlichada létezik ám itt 🙂

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük