Santorini utazás

Santorini utazás 2020-ban, szabitakarékosan?

Nem tudom láttátok-e, de kijöttek a jövő nyári menetrendek. 🙂 Ez azért fontos, hogy tudjunk előre szervezni.
Az a teória sajnos már megdőlt, hogy minél előbb veszed a jegyed, annál olcsóbban kapod. Ennél már rafináltabban működnek a légitársaságok mostanában.

2020-ban én is szeretnék néhány napot Santorinin tölteni és mivel a társaságunk egyik része Magyarországon él, nem árt  figyelembe venni a 2020-as magyar szabadnapokat.

Mikor nem kell dolgozni 2020-ban Magyarországon?

Azokat a napokat sorolom fel, amik haszosak lehetnek arrra, hogy Santorinire utazzunk.

április 10 péntek
április 13 hétfő

május 1 péntek

június 1 hétfő

augusztus 20 csütörtök
augusztus 21 péntek

Szeirntem az áprilisi szabadnapokat mindenképp érdemes kihasználni, de ugyanígy az augusztusi két napot is.

Milyen az idő áprilisban Santorinin?

13 és 18 fok között van a nappali hőmérséklet, tehát aki azért megy, hogy gyönyörködjön a tájban, túrázzon egy jót Fira és Oia között, annak ez a legjobb időszak.
Arról nem is beszélve, hogy a gyakoribb téli esőzések miatt a sziget sokkal zöldebb és ilyenkor a tavaszi virágok virítanak mindenfelé. Milyen szép is a sok sárga virág a mélykék tenger hátterével!
Ha nem szeretnél zsúfolt utcákat és nyüzsgő tengerpartokat, akkor használd ki ezt az időszakot.

Milyen az idő augusztusban?

Meleg van, a tenger augusztusra már fel szokott melegedni viszont ilyenkor a legtöbb a turista. A napi átlaghőmérséklet 23 és 29 fok között szokott lenni.
Eső nem szokott esni, viszont többet fúj a szél.

Mik az utazási lehetőségek áprilisban?

Közvetlen járat továbbra sincs Budapest és Santorini között.
Át kell szállni általában a görög fővárosban, vagy valahol máshol.
A Skyscanneren gyorsan végeztem egy felmérést és a legrövidebb eljutást áprilisra az Aegean járata hozta, induláshoz képest 3 óra 25 perc a teljes menetidő (átszállással) visszafelé pedig a Sky Express és a Wizzair járata bizonyult a leggyorsabbnak, de még ez is 4 óra 50 perc “csak”.

Az ára jelen pillanatban körülbelül 100.000 Ft-ra jön ki retúr.

Szállások nyitva vannak áprilisban?

Nyitva bizony, de nem az összes.

Áprilisban a szállodák árai jóval alacsonyabbak, mint a főszezonban, így ha Húsvétkor mész, akkor nézz a Bookingon olyan szállást, ami jobb kategóriájú, és a szolgáltatásai is jobbak.
Húsvétra még ötcsillagos szálloda is van reggelivel 1000 euró alatt egy hétre, két főre, szuper kilátással, de ahogy néztem a négycsillagosok is 500-600 euró körül mozognak erre az egy hétre.

Április 9-16-ig terjedő időszakra néztem, ez 7 éjszaka szállás, 8 nap Santorinivel és csak 4 szabit használ fel hozzá az ember.

Nem rossz ötlet szerintem! 🙂

Mikor van az ortodox húsvét 2020-ban?

Pont április 17-én kezdődik.

Mese: egyszer kieszeltem, hogy milyen jó lenne elmenni Görögországba húsvétkor, mert egyszer már láttam a korfui húsvétot és az hihetetlenül érdekes volt.
Az volt a bökkenő, hogy olyan szinten nincs közlekedés a szigetek között (sem) ebben az időszakban, hogy Mykonosz amúgy csodás szigetét nem tudtuk elhagyni 3 napig. Cserében viszont igen jó hagyományos húsvéti ételeket fogasztottunk ott 🙂
Szóval aki elszánja magát, hogy kihasználja ezt a 2 szabadnapot, az ne felejtse el, hogy a görögöknél is “népvándorlás” van ilyenkor, aztán meg semmi közlekedés….

Vagy másik lehetőség, hogy ott marad a szigeten és megnézni a helyi szokásokat, eszik egy jót az isteni hagyományos fogásokból, mert Santorini húsvétkor sokkal érdekesebb. De erről majd egyszer mesélek 🙂

Szóval lehet, hogy irány Santorini húsvétkor 2020-ban? 🙂További utazási ötletek Santorinire: katt ide!

Egy hozzászólás

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.