FAQ, válaszok a kérdéseitekre

1. Mi igaz abból, hogy…? Heti kérdéseitek

Ha kérdésed van, írj az [email protected] címre. Igyekszünk mielőbb válaszolni. (A Facebookon egyáltalán nem vagyok aktív.) Viszont a heti kérdéseitek megint nagyon jók voltak, köszönöm őket! 🙂

Az egyik olvasónk azt kérdezte, hogy „mi igaz abból, hogy már a hadsereg szállítja a betegeket a környező szigetekre mert nem tudják ellátni őket Santorinin?”

Válasz: Ez féligazság. Mert ez így szokott lenni de nem csak mostanában. Mivel korlátozottak a lehetőségek ezeken a pici szigeteken, az teljesen megszokott dolog, hogy a komoly, helyben nehezen vagy egyáltalán nem kezelhető, sürgős és súlyos eseteket a hadsereg szállítja repülővel vagy helikopterrel abba a legközelebbi kórházba, ahol el tudják látni a beteget. Ez így működik emberemlékezet óta. Gondolj bele, hogy hajóval eljutni Athénig hét óra lenne, repülővel meg 25 perc (40 a menetrend szerint).

2. Hogyan lehet másik szigetre átmenni?

Ezt a kérdést olyan alaposan körbejártam, hogy született egy elég hosszú poszt róla. ➡️ Itt olvashatod. Egyébként -szerintem- mindenképp érdemes másik szigetre is átmenni.

3. Autóbérlés mostanában 😱

Aki most utazik először Santorinire, annak nem lesz nagyon feltűnő az, hogy idén az autókat különösen drágán adják. (Meg a szállásokat is, de erről majd írok egy összehasonlító posztot.) Eddig lehetett olcsón autót bérelni, idén viszont 60 eurótól indul egy pici autó napi ára.
Az ok az, hogy a tavalyi szezon lényegében kimaradt, ráadásul most sok a turista, ÉS még új autókat is szereztek be. A három tényező miatt kerül többe egy autó idén.

4. A PLF-be hogyan kell beírni a címet, ha nincs is? 🤔

Jogos kérdés. Santorinin nincsenek olyan címek, hogy Nyékládháza, Kis utca 84. földszint 22. Helyette annyi a cím, hogy Fira. Vagy Kamari. Vagy Oia, vagy valami hasonló. 🙂
Ilyenkor beírod az irányítószámot pl. 84700 (ez Fira irányítószáma) és beírod a szállásod nevét meg a települést.

5. Mit nézzünk meg 5 nap alatt?

Szerintem szemezgess abból, amit a ➡️ „Santorini látnivalók” posztban írtam. Ha nagyon sietsz, meg tudod nézni a szigetet akár két nap alatt is, de akkor nem sokat fogsz pihenni.

6. Érdekes szállás kevésbé zsúfolt helyen?

Mindig van extra szállásos kérdésetek, szóval erről tényleg fogok írni egy külön posztot mert gyűlnek az különleges helyek Santorinin és nem csak ➡️ a legszebb medencés szállodák Santorinin, hanem a valódi kuriózumok is.
Az előző hetekben ezekre bukkantunk:
1: A tökéletes hely, ha saját tengerpartot és nyugalmat akarsz sok ember nélkül.
2. Egy jakuzzis különlegesség Kamari fölött, ami ráadásul barlanglakás is.
3. Vagy ez a hely, ahol tavaly laktunk.

7. Covid, Santorinin?

Erről vezetek egy majdnem ➡️ naponta frissülő táblázatot, de tudnod kell, hogy a számok összesen 6 szigetre vonatkoznak, nem csak Santorinire. Ettől függetlenül sok a fertőzött.

Heti kérdéseitek: Covid Santorinin?
Heti kérdéseitekre keressük a választ

Heti kérdéseitek közül a legfontosabbak ezek voltak.

Jó utat mindenkinek!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük