Kipróbált szállások,  Szállások,  Vhotonas

Four Seasons Mansion Vothonasban

2020 októberében laktunk Four Seasons Mansionban mert kíváncsi voltam egy „nem hagyományos” szállásra is, ami nem egy tipikus üdülőfaluban van, hanem ahol még vélhetően megmaradtak az eredeti házak, amiket nem turisták ezrei laknak, hanem helyiek. Nem csalódtam!
Vothonas egy nagyon cuki település közel mindenhez, a sziget közepén, de mégis elég elszigetelt ahhoz, hogy reggelente lásd a szamaras embert elmenni a szamárkáival és hogy halld a reggeli kakasszót.
Vothonasról ebben a posztban írtam.
Fontos leszögeznem, hogy anyagi érdekem nem fűződik a szállások leírásához, ezért olvashatsz itt elég sok kritikus leírást is, de az alábbi határozottan nem az, sőt.

Miért foglaltuk ezt a szállást?

Mert imádom a nagy lakásokat, és mert ez egy barlangház, külső jakuzzival.
Fontos kiemelnem, hogy ha te a Bookingon ide foglalsz, akkor nem egyértelmű, hogy itt több szálláslehetőség is van. Mi azt foglaltuk, amelyik a 6 fős és jakuzzis.

Ahhoz képest, hogy mekkora nyüzsi tud lenni a pár kilométerre lévő Firában, itt teljes volt a nyugalom ottlétünkkor.

A Four Seasons egy nagyon érdekes építmény: félig barlangház, félig kő épület, és ahogy ilyenkor lenni szokott, ami az egyik szoba mennyezete, az a másik terasza.
A valódi barlangház a tágas hálószobánál kezdődik, mögötte van az elég nagy fürdőszoba és az abból nyíló menekülő útvonal, amit a helyiek arra használtak, hogy amikor jött az ellenség, ezen az érdekes lépcsőn tudtak egy teljesen más helyre kimenekülni. Nem látszik az alsó fotón, de szerintem nem lehetett egy méternél nagyobb az átmérője és a szomszéd utcára nyílt a kanyar után.

A terasz

A teraszon volt egy 6 személyes ülőgarnitúra és egy jó nagy jakuzzi a sok pozsgáson és virágon kívül.
A kilátás a teraszról a falura nyílt és a távolban lehetett látni a tengert és Anafi szigetét is.
Rengeteg napkeltét néztem innen 🙂

A konyha

A konyhában volt minden, ami szükséges. Nem mondom, hogy mindenből a legjobb minőségű dolgot találtam, viszont tényleg mindent elő tudtam volna állítani, ha akartam volna. Plusz pontként itt is volt sütő.

Mi van a közelében?

A rengeteg templomon kívül egy néhány perces sétára van a sziget legnagyobb boltja, ahol mindet lehet kapni elég nagy választékban.
Étterem is van a bolt mellett.

Mennék még ide?

Igen! Határozottan igen.
Egyrészt azért mert nagyon nyugis helyen van, másrészt mindenhez közel helyezkedik el, bármit akarunk a szigeten megnézni.
A helyi takarítónő-ügyintéző nagyon kedves és segítőkész.

Kis „érdekesség” volt, hogy ahogy az egyik posztban írtam, itt is fény derült a görögös adócsalósdi jelenségre. Erről nagyon bőven ebben a posztban írtam.

Érkezésünkkor készült fotók:

3 hozzászólás

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük