Digitális nomád Santorinin?
Árak Santorinin,  Egyéb,  Hasznos

Digitális nomád lét Santorinin (pandémiás időkben)

Görögország továbbra is jó hely, ezt bátran leszögezhetjük.
Igaz, hogy Santorini majdnem a legdrágább hely az országban ha azt nézzük, hogy mennyiért lehet szállást foglalni és élelmiszert vásárolni, ráadásul ➡️ fényévekre elmarad a hagyományos ázsiai digitális nomád desztinációktól több szempontból is, de Santorini legalább közel van és nagyon szép.

Van rendes wifi?

Ez az egyik legfontosabb kérdés.
Az elmúlt években nagyot fejlődött Görögország és azon belül Santorini is, így bátran kijelenthetem, hogy a wifi általában jó.
Nem azt mondom, hogy a világ legjobb internet hálózatát találjuk itt, de működni szokott.
(➡️ Lásd Wikipédia)
Ha végképp tragikus a helyzet, vannak lehetőségek Görögországban is ➡️ mobilhetet venni)

Másrészt legnagyobb melglelpetésemre egy csomó helyen van jó minőségű wifi és itt nemcsak arra gondolok, hogy egy étteremnek, kávézónak, bárnak vagy bárminek valameddig elér a wifije és azon szabadon lehet „garázdálkodni”, hanem a „public wi-fi” is egész jó minőségű. Már ha az ember fel akar mászni rá.

Egyik nap épp ebéd után voltam ➡️ Firostefaniban a ➡️ Vanilla nevű hely előtt (egyébként a Vanilla törzshely lett mert jó a konyha) amikor az egyik ismerős rámírt, hogy van-e egy kis időm beszélgetni. Ekkor derült ki számomra, hogy wifi majdnem mindenhol van a szigeten és jó minőségű. Az pedig már kicsit vicces is volt, hogy még egy régi asztalt is találtam és le tudtam telepedni hozzá.
Ilyen kilátással az embernek megindul a fantáziája 🙂

Coworking Santorini?

Erre lehetőséget nem találtam még, tehát ha érzel magadban annyi erőt és bátorságot, akkor rád vár, hogy létrehozd Santorini első coworking helyét. 😉

Milyenek az árak Santorinin?

Ha digitális nomádként vagy Santorinin, akkor feltételezhető, hogy te is hosszabb időre maradnál ezért teljesen máshogy alakulnak a napi kiadásaid, mint annak, aki az éves egy-két hetes szabadságát tölti itt.

Írok néhány árat, hogy legyen összehasonlítási alapod.

– Gyros Firában: 2.6-3.5 eur (attól függ, milyen húsból kéred)
– Frappé Kamariban: 1.9 eur
– Cappuccino (Bubble Tale Firában) 2 euro, máshol 3,9 körül.
– Buszjegy 1,6 euró, de maximum 2 szokott lenni.

Általános árösszehasonlításra pedig ott a ➡️ Numbeo Budapest – Santorini oldala.

Digitális nomád munkára alkalmas szállások Santorinin

Kipróbáltam néhányat mostanában és ezekről komplett posztokat is írtam.
Első szállásom az ➡️ Alexander’s volt, ami akkor elég olcsó volt, a wifi szuper, de munkára kevésbé alkalmas.
A második helyem viszont sokkal jobb volt, az ➡️ Aloniában végül több hetet maradtam.
Innen már nem a hagyományos nomádkodás ment, hanem a családi őszölés, ekkor a ➡️ Four Seasons és Kamariban egy különálló majdnem ➡️ tengerparti házikó lett a lakhelyünk.

Ezek kiválasztásánál nem az áruk volt a legfőbb szempont, hanem az, hogy legyen jó wifi, konyha (mert akkoriban bezárták az éttermeket), lehetőleg legyen kilátása vagy közel helyezkedjen el a tengerparthoz és nem utolsó sorban legyen egy dolgozásra alkalmas része.
Egyébként ezt a Booking már jelölni is szokta és mire vége lesz a pandémiának, vélhetőleg állandóra is bevezeti ezt a szűrési lehetőséget.

A szabadidő eltöltése

Rengeteg lehetőséged van arra, hogy a nem munkával töltött idődet eltöltsd.
Azon kívül, hogy felfedezheted Santorini legszebb tengerpartjait, elmehetsz kirándulni akár nagyobb távokra is, vagy ha nyugisabban szeretnéd eltölteni a szabadidődet, elég ha kiülsz a kaldera peremére és nézed a tájat.
Santorini nem az a hely, ahol az ember unatkozni szokott!

Santorini júniusban