Alonia
Fira,  Firostefani,  Kipróbált szállások,  Szállások

Szállás Firostefaniban: Alonia Studios

Az élmények 2020 októberéből származnak, amikor körülbelül három hetet töltöttem az Alonia studiosban különböző apartmanokban.
A fontos szempont ezúttal a jó wifi, a konyha léte, a tengeri kilátás és az erkély vagy terasz volt, az, hogy a Bookingon legalább 8-as legyen, az alap. (Azért kellett a konyha mert ekkor már alig volt nyitva valami a szigeten és nem akartam éhen halni.)

Jó helyen van?

Igen! Firostefaniban van, közvetlenül Fira mellett. Ha a kaldera peremén jössz, akkor a bámészkodás mennyiségétől függően nekem legalább 30 perc gyalog, ha célirányosan, a helyiek által használt „ösvényen”, akkor maximum 8 perc alatt ott vagy a Fira másik oldalán lévő nagy boltban.
De az ember szeret bámészkodni, főleg ilyen helyen.

Ez a templom itt az alsó képen 50-60 méterre van légvonalban, ha gyalog mész és kétszer eltévedsz odafelé, akkor 2 percnyire. Nem eltévedve egy perc az a hely, ahonnan ilyen fotót lehet készíteni.

Tiszta?

Igen. Annyira tiszta, hogy szerintem tisztább már nem is lehetne. Nem találtam hajszálat és semmi kivetni valót sem, pedig kerestem. 😀 Nagyon tiszta, de ezt hirdetik is magukról, hogy a covid-ra való tekintettel az eddiginél is jobban fertőtlenítenek mindent. Szóval nemcsak takarítanak, hanem fertőtlenítenek is. És ezt komolyan gondolják.

Jó a wifi?

Ha az előző szállásról azt mondtam, hogy jó a wifi, akkor ez itt jobb. Továbbra sem találok hibát benne. Mindenre alkalmas, dolgozásra is. Tökéletesen működik. (Gondolom nyáron is, amikor ott voltam, eleinte még 2 stúdióban voltak mellettem, aztán egyedül maradtam november elejére.)

Mennyire felszerelt a konyha?

Tízfogásos karácsonyi vacsit nem fogsz itt előállítani (annyi tányér sincs) de az alap cuccok megvannak mindenhez. Ha főzni akarsz magadnak a szigeten, akkor jó választás ez a szállás Firostefaniban.
Van vízforraló, kávéfőző és szendvicssütő is (a csíkosra sütő dologra gondolok) vannak nem teflonos edények is, de késből csak egy van.

Milyen a kilátás?

Én egy legfelső szinten lévő stúdiót választottam pont a jobb kilátás miatt. A földszintről sem rossz a panoráma, de azért innen van egy 160 fokos kilátása az embernek a tengerre, ami szuper. Látni a repteret is föntről és érdekes megfigyelni a leszálló gépeket.
Szóval a kilátás jó.

Mekkora az erkély?

Az az erkély, ami az én stúdiómból nyílik elég nagy, többen elférnénk rajta.
Lásd mellékelt képek. Az a stúdió, ahol aztán még két hétig voltam, annak szerintem körülbelül 10-15 négyzetméter az erkélye. Lásd képeket legalul. Ami itt következik, az a kisebbik erkély.

Megéri az árát?

Meg. Nem tudom mennyibe kerül itt egy éjszaka „normális” időben, tehát nem covid időszakban és nem október végén egy éjszakára, de most 42 dollár volt éjszakánként. Ennyiért simán megéri.

Alkalmas dolgozásra?

Igen. Összesen 3 asztal van az Alonia stúdióban. Egy az erkélyen (kerek vas) egy az ágy mellett, kvázi sminkasztal, és van egy „ebédlő” asztal is a konyhánál.
Székek is vannak, nemcsak a hagyományos görög „seggtörő” székek vannak. Szóval kifejezetten alkalmas dolgozásra a hely.

Visszajönnék ide?

Határozottan igen! Nem találok semmilyen kifogást a helyen.

Alonia studios képekben: