Szantorini
FAQ, válaszok a kérdéseitekre

2022 májusi kérdéseitek

Még be sem indult a szezon, máris özönlenek a kérdések. Érdekes módon mind körülbelül ugyanazt kérdezitek: autóbérlés, fakultatív kirándulások, szállások. Ezek közül kettőt alaposabban is körbe fogok járni egy-egy posztban, de nézzük röviden a válaszokat:

Autóbérlés vagy busz vagy fakultatív kirándulás?

Van itt mit nézni. A legfontosabb Santorini látnivalók itt vannak összeszedve.

Bérelj autót, menjetek busszal vagy fizessetek be egy fakultatív kirándulásra? Mindháromnak vannak pozitívumai és negatívumai is.

Autóbérlés


Mennyiért lehet autót bérelni Santorinin? Naponta körülbelül 50 euróért adnak egy átlagos autót, ebben az árban már a biztosítás is benne van, tankolni neked kell. 50 euróért egy pici autót kapsz, a nagyobb terepjárók, komolyabb autók egész más áron forognak.

Sokkal bővebben itt foglalom össze a tudnivalókat: Autóbérlés Santorinin

Figyelem! Ha brutál erős a szezon és sorakoznak az emberek az autókért, akkor emelkedni fognak az árak.

Buszozás

Egy átlagos buszjegy 2 euró.
Friss árak és menetrendek: ktel-santorini.gr
Ha te Kamariban vagy Perissában laksz (vagy bárhol máshol) busszal is bejárhatod a szigetet, csak kicsit lassabban, de mindenhova eljuthatsz. A 2 eurós jegyár fejenként és járatonként értendő.

2022 májusi kérdéseitek

Fakultatív kirándulások

A szervezett kirándulások nagy előnye, hogy nem kell törődnöd az autóbérléssel, menetrendekkel és azzal, hogy egyáltalán odatalálj a kiszemelt helyre, ráadásul közben még a szigetről is mesélnek neked.
Kényelmes!


Ilyen fakultatív kirándulást körülbelül „minden sarkon” hirdetnek. Ők viszonteladók, tehát valószínűleg ugyanazt kapod, bármelyiknél is fizetsz be.
A szigeten az egyik legrégebbi utazási iroda a Kamari Tours, de ma már a GetYourGuide-on is van egy csomó érdekes ajánlat.
Ha jól látom, akkor az idei újdonság a piros vagy kék ruhákba öltöztetve történő fotózás. Egy ilyen nap 450 euró de az olcsóbbik verzió is 280. Tavaly a naplementés helikopterezés volt az új dili.

Az egyik legnépszerűbb kirándulás Santorinin a vulkános. Itt van olyan, ami csak délelőtti vagy délutáni de van olyan is, ami egy egész napot vesz igénybe. Sokkal bővebben itt írtunk a vulkántúráról, ezen a linken pedig a Hot Springs hajós útról olvashatsz.

Szállások

Olyan sokat kérdezitek, hogy írni fogok erről egy teljes posztot mert néha nekem is jól jönne ha látnám összeszedve a gondolatokat pro-kontra verzióban. A múlt héten írtam egy hosszabbat az egyik szállásról, oda ezt írtam:

Az elmúlt két évben ezeket a szállásokat teszteltük Santorinin: 

1. E-E Kamariban
2. Alonia Firostefaniban
3. Villa Ostria Kamariban
4. Four Seasons Mansion
5. Alexanders Firában
6. Aquarius Firában
7. A szállás, amiről a jelen poszt szól

Legközelebb

Lesz egy külön összefoglaló poszt a fakultatív kirándulásokról és egy a szállásokról.


Kérdésed van a csodás Santorinivel kapcsolatban? Írd meg nekünk és megpróbálunk mielőbb válaszolni. [email protected]

Ha eleged van a világból

Tavaly szeptemberben (vagy augusztusban?) készítettem ezt a videót az egyik szép tengerparton Santorinin. Ha eleged van a világból, hallgasd egy picit a hullámokat.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük