jó szállás Kamariban
Kamari,  Kipróbált szállások,  Szállások

Jó szállás Kamariban, kipróbálva

2020 novemberében laktunk itt a kijárási korlátozások előtt. Szerintem ez egy jó szállás Kamariban, legalábbis nekünk tetszett, de alább azt is elolvashatod, hogy mi nem 🙂

2020 november elején töltöttünk ezen a szálláson néhány napot amikor a szállodák, szállások többsége már zárva volt, különösen pandémiás időkben, így elég kevés választási lehetőségünk volt.
Ha jól emlékszem Kamariban, ami Szantorini legnagyobb üdülőfaluja, összesen öt hely volt nyitva. De szerencsére az E & E is közöttük volt 🙂

jó szállás Kamariban
Konyha minden szükségessel


Olyan szállást kerestünk, ami közel van a tengerparthoz, van konyha – mikor itt jártunk, már központilag bezárták az éttermeket, bárokat és kávézókat, így csak elvitelre lehetett bármit rendelni tehát az éhenhalás elkerülése érdekében olyan szállás kellett, ahol van konyha, ráadásul jó a wifi.

Már az érkezésünk reggelén írt a tulajdonos (egy kedves nőci), hogy akár azonnal mehetünk mert vár minket a házikó.


Igen, házikó! Ez egy furcsa eset itt Kamariban mert nem egy szoba vagy apartman ez, hanem egy teljes házikó a hozzá tartozó kerttel, teraszokkal, a cseperedő olajfákkal és fügefával, mindez ráadásul Kamari kellős közepén, közvetlenül a nagy parkoló mellett. Nem rossz választás!

Miért tetszett?

Egyrészt nagyon közel volt a tengerparthoz. (Ebben az időben már nem volt közvetlen tengerparti szállás nyitva.) Másrészt szuper volt a kertben a lugas alatt ücsörögni és a kerítésen át nézni a tengert.
Jó volt, hogy több terasz is tartozik a házhoz, így a nap bármelyik szakaszában árnyékba lehetett vinni az asztalt.

Ottlétünkkor a wifi kifejezetten jó volt, így munkára is alkalmas a hely, ráadásul két nagy asztal is van a házhoz.

A konyha felszerelt volt, mindenből voltak alap felszerelési tárgyak, de itt sem a létező legújabb és legjobb minőségű.

A fürdőszobában van egy mosógép és még mosószert is találtunk, a kertben pedig ki lehet teregetni a kimosott vagy tengervizes ruhákat, törölközőket.

Az egyik szeles napon nagyra értékeltük, hogy a házat kő kerítés veszi körül, ami felfogta a viharos erejű szél nagy részét.

jó szállás Kamariban

Miért nem tetszett?

Ha több hétre költöznénk be, akkor zavarna a sok bútor. Minden van a házikóban, nehogy bármelyik vendégnek valami hiányozzon, ami azt eredményezi, hogy elég szűkös a hely. Nem vészesen, de én a hálóból például kitenném a kisasztalokat és a székeket. Teljesen fölösleges nekem, de az is lehet, hogy másnak meg szükséges. Tehát ez egyéni ízlés kérdése.

Mi van a közelében?

Minden. Ez a jó szállás Kamariban a falu közepén van, a tengerparttól 20-30 méterre, pont a nagy parkoló mellett.
Közel van hozzá (kb. 100 méter) a két szupermarket (Atlantis és Johny’s), a buszmegálló, több étterem, és úgy általában minden.

Foglalnánk itt újra?

Egészen biztosan! Sajnos korábban kellett elhagyni ezt a szállást, mint szerettük volna a hirtelen bevezetett lezárások miatt, így elhatároztuk, hogy amint olyan a helyzet, újra megyünk és itt leszünk pár hétig.
Amikor írtunk a tulajdonosnak, hogy azonnal távoznunk kell, nagyon kedvesen felajánlotta a segítségét, hogy kivisz minket a reptérre vagy a kikötőbe.

Ilyen ez a szállás: