Santorini júniusban
Hírek

Hírek Szantoriniről – 2022 március

A tél elég eseménytelenül telt Santorinin, vagyis olyan volt, amilyen szokott. Elvonultak a turisták, a Santorinin élők viszont elkezdték előkészíteni a következő szezonra az infrastruktúrát mert 2022-ben is rekord mennyiségű látogatót várnak. Hogy végül hányan jönnek, az majd kiderül.

Érdekes fejlemény, hogy míg 2-3 éve azon volt a hangsúly, hogy minél kevesebb turista jöjjön, de aki itt van az lehetőleg rengeteget költsön, ezzel szemben most megint a mennyiség lesz a cél.


Santorini látnivalóiról itt olvashatsz.

Jégeső, felhőszakadás, elöntött reptér

Február elején Santorinit elérte egy heves vihar. A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék és rengeteg jég okozott károkat, de igyekeztek ezeket elhárítani. (Fotók az elárasztott új reptérről, videók itt)

Jobb minőségű ivóvíz Thirassián

Erről sokat írtam már mert Santorinin elég gyatra az ivóvíz minősége és emiatt rengeteg szemét is keletkezik. Most egy EU-s támogatásnak köszönhetően 1.6 millió euróból igyekeznek javítani Thirassia vízminőségén mert ott is egyre több a turista és már nemcsak átruccannak a szigetre, hanem sokan ott is maradnak mert már szállások is vannak.

A maszkviselésnek vége

Már nem is emlékszem mióta kötelező maszkot viselni kültéren és beltéren is, de ennek most vége. Mostantól szabad levegőn ajánlott, de nem kötelező maszkot felvenni, írta a nea-santorinis.
Hozzáteszem, hogy senki nem ellenőrizte és éppen ezért nagyon kevesen hordtak maszkot eddig is.

Mi van a vírussal?

A vírus itt is visszaszorulóban van, mire a szezon elkezdődik, remélhetőleg még ennél is jobb lesz a helyzet.
Az oltottak száma magasabb, mint Magyarországon, nemzetközi összehasonlítást itt nézhetsz meg.

Hogyan lehet eljutni Santorinire 2022-ben?

Érthető okokból még nem nevezhető a menetrend véglegesnek.
Jelen pillanatban (2022. március 3) úgy tűnik, hogy a Wizzair heti két járatot tervez Santorinire csütörtöki és vasárnapi indulással, de a majdnem szomszédos Míkonoszra is tervez járatot és még sok görög szigetre 🙂

Forrás: wizzair

A versenytárs Ryanair csak Míkonoszra repítené az utasokat.
Hozzáteszem, hogy a Ryanair Athén – Santorini járatra egy ideje 9 euróért van jegy, utóbbiból a sorok írója vett is 🙂

Privát: áprilisban Santorinin leszünk?

Mostanában az “akkor hiszem el, ha már hazajöttünk” elven működnek az utazásaink. Nem akarom elkiabálni, de ha minden a tervek szerint alakul, akkor áprilisban Santorinin leszünk. De majd kiderül, hogy lesz, hallani fogtok róla.

Ha van 20 perced, ülj ki virtuálisan a tengerpartra

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.