Ingatlant Santorinin
Költözzünk Santorinire!

Vegyünk ingatlant Santorinin!

Nyilván nem én vagyok az első, akinek eszébe jut ez a “hóbortos” gondolat, így kicsit utánanéztem, mennyibe kerülne Santorinin ingatlant vásárolni.

Kritériumok:

– Ne legyen fullosan lepukkant
– Ne legyen hatalmas
– Ne legyen irreálisan drága
– Kiadható legyen vagy egyéb befektetésnek jó legyen
– Ne legyen kényelmetlen messzeségben a tengerparttól

Persze ha az ember Santorinin ingatlant vásárol, akkor felmerül benne, hogy oké, hogy megveszi, de lesznek idők, amikor nem fogja használni. Akkor mit csinál az ember?

Akkor ki lehet adni, egész biztosan Santorinin is vannak arra cégek, akik kezelik az ingatlant, kitakarítanak a vendég után, intézik a kulcsot, stb. (Erre Budapesten is vannak cégek, egész korrekt jutalékkal dolgoznak.)

Fontos: nagy valószínűség szerint a belinkelt oldalak egy idő után nem lesznek elérhetőek, mivel remélhetőleg el fogják az ingatlanokat adni.

A legolcsóbb “lakás” 10.000 euróba lerül a weboldalon. Semelyik kritériumunkat nem felel meg, de 3 millió Forintért már szinte sehol nem lehet ingatlant vásárolni.

Az első olyan hely, ami már elgondolkozató, az a 105.000 euróba kerülő ingatlan, ami Oiában van egy apartmanházban.
Nem Oia legszuperebb kilátásos részén, hanem a várostól egy picit messzebb Kolumbos beachen, de ez nem derül ki a hirdetésből, viszont mivel már nézegettem ezt a helyet, tudom, hogy központi elhelyezkedésűnek semmiképp sem nevezhető, bár a tengerparttól nincs messze.
Ezt az ingatlant (vagy a szomszédját) egy booking.com-os oldalon láttam, májusban 133.000 Forintért egy hétre ki lehet bérelni. (Ez azért fontos infó mert ha az ember azért veszi meg az ingatlant Santorinin, hogy néha ki is adja, akkor fontos, mennyi idő alatt térül meg a befektetése.)

De nem ezt keressük…

Romantikus lelkületűeknek viszont ez a szélmalom fog tetszeni picit drágábban, a sziget közepén. 120.000 euró az indulási ára.
Van ám sokkal menőbb szélmalom is, ez 620.000 euróba kerül, viszont nagyon pöpec a maga 120 négyzetméterével és a gyönyörű kilátással.

Persze olyat is talál az ember, amiről rögtön tudja, hogy hol van. Ez a régi rom pont ott van, ahol a legtöbben nézik a naplementét. Viszont ez egy 104 négyzetméteres rom, jó helyen, de 950.000 euró az ára. Nyilván lát majd valaki benne fantáziát előbb-utóbb. Mindenesetre több évtizede (!) ott áll eladatlanul. 🙁

Van barlanglakás is 900.000 euróért. Szintén hotelként működik, már láttam a Bookingon többször, de most nem találtam meg.
Ilyenkor jó lenne tudni, hogy miért akarja eladni a tulajdonosa. Simán csak “spekuláció” vagy valami egyéb oka is van rá? A nagyfater csónaktartó barlangját megörökölte, kipofozta, aztán most megpróbálja jó pénzért eladni?
Mindenesetre én azért ejteném ki a sorból, mert valóban tengerparti és a tengerszint emelkedésével pár év(tized) alatt simán eltűnik a lakás a tengerben. Nem jó befektetésnek. Főleg nem hosszabb távra.


Vagy itt van ez, ami szerintem a Fira – Oia gyalogút vége felé helyezkedik el, de ezt nem írja a hirdetés (roppantul titkos infó biztosan :D) viszont ez (szerintem) nagyon egygenerációs, bár jó a kilátása.


Ez pedig egy elgondolkoztató darab, mert Oia legszebb részén van, 70 négyzetméter, 190.000 eurót kérnek érte, és egész biztos, hogy lesz majd olyan vállalkozó szellemű, aki megterveztet ide egy brutáljó luxusvillát (kicsit, de nagyon luxust) de azért szeretném látni a munkások arcát, amikor először megmutatják nekik, hogy “na, oda kell kimászni”
Sok sikert nekik!

Összegzés:

Nem jutottunk semmire. 🙁

Ha olvasnál még a szigetről, akkor itt megteheted.

4 hozzászólás

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.