Kamari áprilisban
Kamari

Kamari áprilisban

Kamariban találod az egyik híres, fekete kavicsos tengerpartot. Kamari a legnépszerűbb üdülőfalu Santorinin, nyáron mindent megtalálsz itt, ami egy kellemes nyaraláshoz szükséges: van rengeteg étterem, bárok, boltok de vehetsz ékszereket is és bármit, ami eszedbe jut. Kamari áprilisban még csak éledezik, de már van néhány nyitva lévő étterem és a szállodák is kezdenek megtelni.

Hogy milyen Santorini áprilisban, arról itt olvashatsz sokkal bővebben. Rengeteg virágos képet is hoztam 🙂

Ha érdekelnek Santorini látnivalói, itt olvashatsz róluk: Santorini látnivalók 2022

Kamari áprilisban

Kamariban a tengerpart áprilisban nem meglepő módon majdnem üres. Már kezdenek lézengeni a nyaralók, de a napernyők még nincsenek kitéve csak néhány helyen.

Kamari áprilisban

Csak készülnek a szezonra, de június közepén már minden napernyő alatt fekszik valaki. 🙂
A víz hőmérséklete iránt érdeklődőknek: a képen az is látszik, hogy valaki úszik a tengerben. A kép április 20 körül készült.

Kamari áprilisban

Ilyen kavicsok alkotják a tengerpartot. Ezek a kavicsok a napon felforrósodnak ezért csak óvatosan! Vigyél magaddal tengerjáró cipőt Santorinire, de ha elfelejted, itt is lehet venni.

Bővebben arról, mit vigyél magaddal Santorinire, itt írok.

Kamari áprilisban

„Bámulatos gyorsasággal” elkészült a digitális tábla, amin látható a busz érkezési ideje. Itt azt látjátok, hogy áprilisban még óránként jár, de az nem látszik rajta, hogy ez egy előre beállított menetrend, nem közli a buszok tényleges érkezését. Ezen a napon például 10 percet késett a busz. Oké, ez Görögország. 🙂

Kamari áprilisban

Ez a menetrend. NEM a nyári menetrend, akkor sokkal gyakrabban járnak a buszok. Pontos és friss menetrendet itt találsz: Ktel-Santorini.gr az aktuális árakat pedig itt találod, de itt olvashatsz bővebben Santorini tömegközlekedéséről.

új busz

És ha már a közlekedésnél tartunk: a helyi tömegközlekedési vállalat beszerzett egy „hagyományos” busz kinézetű járművet is. Pont olyan, mint máshol, de csak 2 ajtaja van és erre babakocsival egyszerűbb felkászálódni. (A másik fajta buszra nem tudod felvinni a babakocsit mert nem fér el a keskeny folyosón, tehát be kell tenni a csomagtartóba.)

Kamari áprilisban

Ez az a kép, amit nem fogsz látni nyáron: a boltok és éttermek zárva vannak, turisták sehol, de a nap perzselően süt és a tenger lágyan hullámzik. Jó itt áprilisban is. 🙂

 autóbérlős cég Kamariban

Itt az autók amortizációja roppant szembetűnő mert ezek a járművek (bal oldalon) tavaly frissen, újonnan érkeztek de egy év használat után szétégette őket a nap és már nem tűnnek olyan vadiújnak. Pedig csak egyetlen évet (egy szezont) használták őket. Általában ilyen pici járműveket lehet bérelni mert Santorinin az utak eredetileg szamárra voltak méretezve, csak a forgalmasabb főutak szélesebbek.

MOSTANÁBAN kipróbált szállások Kamariban, őszinte leírással, képekkel.

1. E & E majdnem a tengerparton. (2020 novembere)
2. Villa Ostria. (2021 júniusa)

Jó utat mindenkinek és ha kérdésetek van, nyugodtan írjatok az info kukac santorini-utazas.hu címre. Igyekszem gyorsan válaszolni.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük