Santorini áprilisban
Árak Santorinin,  Időjárás

Santorini áprilisban

Ez a pici görög sziget az Égei-tengerben mindig szép, de vannak azok az időszakok, amikor szebb. Sokkal szebb, mint nyáron mert addigra már tikkaroznak a növények és csak a legstrapabíróbbak maradnak talpon. Santorini áprilisban tele van virággal de olyannyira, hogy az ember el sem hiszi mert ennyi virág nem is létezik az univerzumban! 🙂 Pedig de! Mind itt virít Santorinin! 🙂

Beteszek néhány képet, hogy saját szemeddel is meggyőződhess róla:

Santorini áprilisban

Ez a kép Imerovigli és Firostefani között készült. Bármerre néztem, sárga virágokat láttam.

Santorini áprilisban

Ezek a virágok szeretik ezt a helyet, de idén több virágot hoztak. (Ez a templom Firostefaniban van)

Santorini áprilisban

A felvonóról lőttem ezt a képet. Itt is minden zöld még.

Ez a kép Kamariban készült, a híres fekete kavicsos tengerparton és jól látszik rajta, hogy a Mesa Vuono hegyen még zöldek a növények.

santorini áprilisban

Vannak azok a helyek, ahova fixen, minden évben friss növényeket ültetnek. Ilyen Firostefaniban is ez a szálloda, amit pont a kaldera peremén húzódó sétaútvonalon találsz a fenti kék kupolás templom előtt.

santorini áprilisban

Santorinin áprilisban már vannak turisták, többen, mint novemberben, de megközelítőleg sem annyian, mint a legnépszerűbb nyári hónapokban.

2022-ben rekordszámú turistát várnak. Az előzetes számítások szerint 2,5 millió látogató fog érkezni a legmelegebb hónapokban Santorinire.

Santorini hónapokra lebontva: május, június, szeptember, október, november

 → Santorini látnivalói.

Kamariban, a híres fekete kavicsos tengerparton (bővebben erről a népszerű üdülőfaluról itt olvashatsz) a napernyők többsége még nincs kitéve, csak ott vannak, ahol szállodához tartoznak és vannak is vendégeik. 

(A fenti videót április végén készítettem Kamamriban.)

Kamariban az éttermek és boltok többsége zárva van, általában még nem készülnek a szezonra, a fenti képen egy kivételt láthatsz.

Az autóbérlős cégek közül néhány már nyitva van, a Haroula ház alatt lévő nyitva van és a vele majdnem szemben lévő is nyitva, de ő főleg motorokkal és hagyományos bringákkal foglalkozik.


Firában, a turistás részen is zárva van a boltok többsége, éttermet is nehéz találni, de nem lehetetlen.
Az egész évben nyitva lévő egységek vannak nyitva, így a waflakis a főtér sarkán, egy biztos pont ilyenkor. 


Az árakról hoztam nektek néhány fotót, lent megtaláljátok őket. Persze nem garantálható, hogy az áprilisi árak azonosak lesznek a fő-fő-csúcsszezon áraival, de lehet kiindulási ponktank tekinteni.


Mi most áprilisban egyetlen jó kilátásos helyen ettünk, Imerovigliben. Nem mondom, hogy a legolcsóbb volt, ráadásul nem is a legjobb amit valaha ettem a szigeten.


Milyen a tenger áprilisban?
Meglepően meleg, de még nyilván nem éri el a nyári hőmérsékletét, de az tény, hogy vacogás nélkül mentek bele az emberek. (Nem tudom, hogy bolygónk fagyos részeiről származnak-e 🙂 ) 

Santorini áprilisban

Ez a Crepes House étlapjának egyik oldala. Én a waflaki bueno-ra vagyok rácuppanva. Azt érdemes megkóstolni.

Firában a főtéren van egymás mellett ez a két étterem. Nem tudom, melyiket választanám. A Diversoba szoktam beülni általában, de ha nincs hely, a másik is ugyanolyan jó. Az áraikat pedig látod a fenti képen.

Ezen a téren van a Momo indiai étterem, az egészen jó, ha valami fűszeresebbet ennél, akkor ezt ajánlom. (Áprilisban még vastagon zárva van) Mellette van egy ázsiai, azt pedig csak akkor ajánlom, ha kíváncsi vagy, hogyan lehet elrontani az amúgy jó hozzávalókat és szeretnéd látni, hogyan kell rosszul tálalni egy ételt.

Ilyen Santorini áprilisban: