Kevésbé ismert tengerpartok Santorinin
Érdekességek,  Tengerpart

Kevésbé ismert tengerpartok Santorinin

Santorini egy Görögországhoz tartozó vulkanikus sziget az Égei-tengeren. A sziget népszerű turisztikai célpont, amelyet különleges, általában fekete vulkanikus kavicsokkal, kövekkel borított tengerpartjai is vonzóvá tesznek. Bár Santorini tengerpartjai jól ismertek és népszerűek, vannak kevésbé ismert tengerpartok Santorinin is, amiket szintén érdemes felfedezni.
Többségükhöz busszal vagy lehetetlen vagy nehéz eljutni, így ez a poszt főleg azokhoz szól, akik autót fognak bérelni Santorinin.

Most főleg videókat hoztam nektek illusztrációként mert abból jobban láthatjátok a helyzetet, illetve elöljáróban elmondom, hogy finom, sárga homokos tengerpartot Santorinin nem találsz, ahhoz a szomszéd szigetre, Iosra kell menned.

Legnépszerűbb írások az oldalon

  1. Santorini látnivalói
  2. Legnépszerűbb szervezett kirándulások
  3. A legszebb medencék Szantorinin
  4. Mit vigyél magaddal Szantorinire?
  5. 3 nap Szantorinin, részletes útiterv.

Kevésbé ismert tengerpartok Szantorinin

Vlychada Beach

Ez a tengerpart Santorini déli részén található, és a magas fehér kőfalból álló egyedi és szép tájáról ismert.
Fehér, szélfútta sziklák húzódnak a tengerpart mögött amik rendkívüli látványt nyújtanak.
A fenti videót szeptember elején készítettem 2021-ben, és ahogy látjátok, vannak itt bőven emberek még ilyenkor is.
A parton találtok éttermeket, kávézókat, de mégsem a Kamarira és a Perissára jellemző nagyipari mennyiségben.
Viszont a tengerparti napágy messze a legdrágább volt, amit valaha bárhol ezen a bolygón fizettem és ebben a pici karibi szigetek is benne vannak.
Hogyan lehet eljutni ide?
Autóval a legegyszerűbb, de a helyi busz is elhoz ide, de jár egy kisvonat is a közeli Perissából Ez egy óra alatt éri ide és naponta csak néhányszor jár. Bővebb infó itt található róla.

Agios Georgios beach

Ez a tengerpart a sziget délkeleti részén található, és sokkal csendesebb és kevésbé zsúfolt, mint a népszerűbb partszakaszok.
Ha elindultok Perissából és mentek tovább Perivolos beach után is, ide fogtok jutni. Ez a part egészen Vlychada tengerpartjáig eltart.
Kék-zöldes vize és szürke, nagyszemű homokos – kavicsos partja kellemes környezetet nyújt a pihenéshez és a fürdőzéshez.
Itt is vannak tengerparti kávézók és bárok, ugyanúgy, mint a többi parton, csak nem olyan zsúfolt.
Hogyan lehet ide eljutni?
Legegyszerűbben autóval, de ha busszal jönnétek, arra is van lehetőség, illetve főszezonban közlekedik egy kisvonat Perissa ésVlychady között naponta néhány alkalommal. Infó itt.

Koloumbos beach és Cambia beach

Ez a tengerpart a sziget északi részén található közel a híres Oiához, és nehezebben megközelíthető, de érdemes idelátogatni a nyugodtabb környezetért mert a fekete parton kristálytiszta víz vár.
Koloumbos tengerpart egy tengerrel borított vulkánról kapta a nevét, ami innen pár kilométerre van. Néhány évvel ezelőtt tengeralattjárós expedíció is indult hozzá.
Hogyan lehet eljutni ide?
A Fira-Oia buszjárat közlekedik a környéken és már saját megállója is van. Legrosszabb esetben szóltok a kalauznak, hogy itt akartok leszállni, visszafele meg leintitek a buszt.

Mesa Pigadia Beach

Ez a tengerpart a sziget déli részén található egy eldugott öbölben. A sziklák és a nyugodt környezet kiváló helyet biztosít a pihenésre és a napozásra. Itt aztán ne számíts nagy nyüzsire, egymás hegyén-hátán lévő bárokra és éttermekre. A part egyik oldalán lévő Mesa Pigadia Tavernában tudsz enni valami finomat, de a másik, az úttól messzebb lévő Naboo Santorini nevűben viszont isteni koktélok is vannak. Mindkét étteremnek vannak napernyői.

Almira

Ez az a tengerpart, ahova még semmiféle „civilizáció” nem telepedett be mert annyira nehéz a megközelítése. Busszal csak azok menjenek, akik hajlandóak és képesek kilométereket gyalogolni kavicsos, homokos, holdbéli tájon, de autóval sem sokkal egyszerűbb.
Körülbelül 10 éve jártam itt utoljára, akkor nagyon tetszett a part és a táj, de olyan a talaj, hogy majdnem elástuk magunkat valahol félúton a kocsival. Néhol olyan keskeny az út, (értsd: autók által kijárt köves ösvény) hogy ha jön szembe valaki, akkor tolatni kell ki tudja meddig. Szóval csak erős idegzetűeknek, de az tény, hogy eléggé elszigetelt a hely és szerintem a sziget egyik legkülönlegesebb és legszebb tengerpartja. Beteszek alulra pár képet róla nektek.

Vourvolos beach

Ez a pici tengerpart viszonylag közel van Firához és Firostefanihoz is, a sziget keleti oldalán találod. Túl nagy luxusra ne számíts, de azért találsz itt egy tavernát és egy wc-t is.
A part kavicsos-köves-homokos, és nagy előnye, hogy elég kevesen tudnak róla.
Egy pici kikötő is van itt, ahol főleg halászok csónakjait látni de kis érdekesség, hogy szerdánként ezzel a parttal szemben szokott kikötni a pici tankerhajó, ami a szigetre hozza az üzemanyagot. (Nem tudom, hogyan szedik ki belőle és hogy jut el a benzinkutakra.)

Almira beach fotókon

Ezek a fotók azért fontosak mert az odajutás sem kispályás. Gyalogosan kifejezetten kihívás, autóval meg kockázatos.