FAQ, válaszok a kérdéseitekre

Mennyi pénzt vigyél magaddal Santorinire?

Fontos kérdéseitek következnek, amiket köszönök mindenkinek! Ha benned is felmerül olyan kérdés Santorinivel kapcsolatos, amire a választ nem találtad meg, írj az [email protected] címre, igyekszem mielőbb válaszolni. Szóval, mennyi pénzt vigyél magaddal Santorinire? Kártyával vagy készpénzzel fizess? Érdemes pénzt váltani és ha igen, mikor?

Árak Santorinin (2021 ősze és 2022 áprilisa) A fenti képekre jobb gombbal kattintva megnyílnak nagyban, akkor jobban fogod látni az árakat.

Mennyi pénzt vigyél a nyaralásra Santorinire?

Mennyi pénzt vigyél magaddal? Erre volt a legnehezebb válaszolnom mert mindenki más keretből gazdálkodik, máshoz van szokva, mások az igényeink.

ITT TALÁLOD A LEGFONTOSABBAKAT

Santorini látnivalói
Közlekedés Santorinin
Autóbérlés Santorinin
Fakultatív kirándulások
Válaszok a kérdéseitekre
Kipróbált szállások SantorininValaki az étlap jobb oldalát figyelve rendel, más meg arra figyel, mit szeretne enni de olyan ismerősöm is van, aki Magyarországról megfőzve viszi az ételt a szigetre Santorinire vagy képes egy hétig otthonról hozott szendvicsen élni.
Megint másik ismerős pedig kifejezetten igényli az oiai luxus barlanglakásokat a „privát” szakáccsal és étteremmel.
Tehát mivel a kérdezőt nem ismerem, erre nem tudok őszintén és tiszta szívvel válaszolni, de…

Még tavasszal kérdezte valaki, hogy mennyiből lehet nagyon olcsón megúszni egy Santorini nyaralást, akkor összeszedtem egy komplett posztban a variációkat.

Ha nincs kedved a részletes adatokhoz és kalkulációkhoz, akkor röviden annyi a következtetés, hogy mi nem főszezonban (!!!), autóval, szállással, kajával, egyebekkel szoktunk ketten körülbelül napi 200 eurót költeni, de nem az étlap jobb oldalát figyeljük, megvesszük és megesszük azt, amihez éppen akkor kedvünk van, és nem rettenünk vissza a kaldera szélén lévő éttermek magasabb árától sem de nem luxus és nem is a lepukkantabb szállásokat keressük és itt kifejezetten fontos, hogy NEM főszezonban szoktunk menni mert akkor a szállások árai akár ötszörösére is ugorhatnak. Erről itt írtam az oldalon pontos adatokkal alátámasztva.

Tehát ha te a fő-fő-csúcszezonban mész, akkor igen soványka lenne a napi 100 euró fejenként és az elszállt szállásárak miatt inkább a napi 150-200 eurót irányozd meg, nem luxus barlanglakásban lakva.
(Itt olvashatsz Santorinin általunk kipróbált szállásokról sok kritikával.)

KÉRDÉS AZ OLVASÓKHOZ

Ti mennyit költöttetek mostanában Santorinin? Légyszi írd meg kommenten, segítsünk egymásnak
, ne csak én osszam itt az észt.
Köszi 🙂

Készpénz vagy kártya? Lehet kártyával fizetni Santorinin?

Mindenhol lehet kártyával fizetni de még órával, telefonnal is lehet.


Egy hely van, ahol szükséged van az apróra, az pedig a busz. Ott a fejenkénti körülbelül 2 eurós jegyet a kalauznak érdemes előre kikészíteni mert ha nagyobb pénz van nálad, akkor (ha sok az aprója) kihasználja majd a lehetőséget, hogy apróban adjon vissza. „Cipeld te az 50 meg 20 centeseket!” 🙂


Bankautomata majdnem minden sarkon van.

Mikor válts pénzt? Vegyél-e eurót?

Senkinek sincs üveggömbje és senki nem adhat neked tanácsokat pénzügyeidet illetően, főleg nem ingyen, ismeretlenül. Érdemes a Portfolio.hu-n megjelenő elemzéseket, szakértői fejtegetésket olvasnod a Forintról és hallgatni a podcastokat is. (A héten a Pénz beszél podcaston volt szó a 400 forintos euróról.) 😉

Melyik kikötőből megy a hajóm másik szigetre?

Az Athinios kikötőbe kell menned. NEM a Fira alattiba kell menned!

A Fira alatti régi kikötőbe nem vezet olyan út, ahol autók is tudnának járni. Ide libegővel/felvonóval lehet menni vagy gyalog rengeteg lépcsőn, vagy szamárháton, de az utóbbi állatvédelmi szempontból nem túl ajánlatos.

Mikor indul a busz Athinios kikötőbe? Van busz a hajómhoz?

Minden érkező és induló hajóhoz van busz.
Mindig, akkor is ha borzasztó későn vagy szörnyen korán indul a hajó. A menetrendet nem írják ki a weboldalra mert túl gyakran változik, de Firában a buszvégállomás bódéjának ablakára ki szokták írni dátummal ellátva egy kézzel írott papírra. Ezt keresd.

Itt találod a normál menetrend QR-kódját.

Kamariból át tudok menni Perissába busszal?

A két település egymás mellett van, de elválasztja őket egy hatalmas hegy. Ez az és ekkora:

A „Nagy Hegy” Perissából nézve. Ez Perissa tengerparti sétányának egy része, 2021 szeptemberi kép

Kamariból vezet fel a hegy tetejére út, azon lehet autóval közlekedni, de Perissából csak egy ösvény van lefelé.
Ha Kamariból Perissába szeretnél menni, akkor busszal el kell menned először Kamariból Firába, majd onnan Perissába.


Van hajó is, ennek menetrendjét Kamariban és Perissában találod a tengerparti sétányon kiírva. Emlékeim szerint 5 euróért visznek át a szomszéd partra, de ez nem pontos és megbízható információ, csak ködös emlék.


Fontos, hogy rendes kikötő vagy móló nincs Kamariban, így itt a hajóval (ami egy nagy csónak) megpróbálnak a parthoz minél közelebb megállni de ez nem azt jelenti, hogy neked legalább bokáig nem kell a tengerben gázolnod.

Tudok-e olyan szállást ajánlani, ami…?

Csak olyan szállásról tudok neked beszélni, amit az elmúlt két évben próbáltunk. A régebbieket már nem ajánlgatom mert két év alatt egy népszerű hely igencsak le tud pukkanni és fordítva is igaz lehet a történet: egy rémesen lepukkant színvonala is javulhat.

Igyekszem még a héten összeszedni egy posztba az általunk kipróbált szállásokat pro és kontra.


Ezek voltak a legfontosabb vagy legérdekesebb kérdéseitek.

Kellemes nyaralást kívánok mindenkinek!Itt alul tudod megírni, szerinted mennyit érdemes Santorinire vinni egy nyaralásra. Semmilyen adatodat nem kell megadnod: