FAQ, válaszok a kérdéseitekre

FAQ – Szeptember közepén kérdeztétek

Szeptember közepén kérdeztetek egy csomó jó dolgot, ami nekem még nem jutott eszembe. Köszönöm! Ha kérdésed van, az [email protected] címre írj, a Facebookon nem vagyok aktív.

Tényleg nincs visszafelé Wizz járat?

Santorini egy tipikus nyári desztináció. Az emberek nyaralni nyáron szeretnek, így idén csak szeptember 25-ig lehet közvetlenül Budapestről eljutni ide.

Akkor hogyan jutunk vissza?

Erre több verzió is van:

1. Elhajózol a közelben lévő Míkonoszra, onnan egészen október végéig van közvetlen járat Budapestre.
Ez enyhe macerával jár mert le kell mennetek a kikötőbe Santorinin (van busz, taxi, minden) aztán áthajózni Míkonoszra. A hajójegy 50 euró körül kerül fejenként és naponta több járat is van.
A pozitívuma az, hogy ebben az esetben Míkonoszt is megnézheted (legalább a várost) és eldöntheted, hogy akarsz-e legközelebb ott nyaralni.

2. Elrepülsz Athénba. Vagyis athéni átszállással repülsz. Általában ez az olcsóbb megoldás és gyorsan haza is juthatsz így. A repjegyek 10 és 250 euró között mozognak, szintén napi több járat közül lehet választani.

Van értelme ősszel Santorinire menni?

Figyelem! A blog szerzője elfogult és leginkább akkor szeret a Santorinin lenni, amikor más turista nincs ott. (Vagy csak kevesen vannak.)
Egész más arcát mutatja Santorini, amikor nem lepik el a turisták, amikor csönd van, béke és nyugalom.
Ha nem szereted a tömeget, ha kihagynád, hogy a nagy tömegben hömpölyögsz hazafelé naplemente után, akkor ősszel, télen vagy tavasszal érdemes Santorinire látogatnod.
Itt írok az októberi Santoriniről, itt a novemberiről és itt pedig egy vihar érkezését mutatom be.

Hol lehet teszteltetni?

Szeptember elején Firában a főtéren, a gyógyszerár előtt láttam kiírva, hogy már ott is tesztelnek. Ennek ideje volt mert a Messariában lévő központban elég tragikusak voltak a körülmények.

Kauciót kell fizetni autóbérléskor?

Azokon a szigeteken, amelyeknek van szárazföldi összeköttetésük (pl. Lefkada – ha nem jártatok még itt, feltétlen nézzétek meg mert gyönyörű tengerpartjai vannak!) a nagyobb, nemzetközi láncokban kérnek kauciót a kocsiért. Ez adott esetben több ezer euró is lehet.
Egy olyan szigeten, ahol esélytelen, hogy elkösd az autót, általában nem kérnek kauciót. Santorinin, Íoszon, Míkonoszon, Naxoson sem kérnek semmit a napidíjon felül. Meg persze a biztosítást se felejtsd el. Az fontos lehet. (Napi pár euróról van szó.)

2 hozzászólás

  • Veczkó Judit

    kis kiegészítés
    a wizzairnek van járata Debrecenbe is, és ha jól látom, októberre is enged foglalni repjegyet

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.